Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To røde kort var højdepunkterne i kedelig nullert i Haderslev

Thomas Juel-Nielsen og Sivert Hekltne Nilsen blev begge udvist i Haderslev.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glen Riddersholm betegnede inden kampen mod AC Horsens sit eget Sønderjyske-hold som favorit til at snuppe andenpladsen efter AGF i det nedrykningsspillet.

Det begrundede træneren med hjemmeholdets gode form, selv om Sønderjyske havde vundet to og tabt fire af de sidste kampe i grundspillet.

AC Horsens tabte de sidste fire kampe i grundspillet, men var tættest på sejren i 0-0-kampen, som betyder at Bo Henriksens gule tropper fortsat har et forspring på 3 point til Sønderjyske.

Tre mand i karantæne

Med Marcel Rømer, Alexander Bah og Marc Pedersen i karantæne var der debut til Thomas Juel-Nielsen i midterforsvaret, og der blev i første halvleg god brug for hans 189 cm, når Mikkel Qvist gang på gang kyklede sine lange indkast ind i Sønderjyskes overbefolkede målfelt, hvor den tyske målmand Sebastian Mielitz havde svære arbejdsbetingelser.

Men hjemmeholdets arbejdsbetingelser blev voldsomt forringede efter 51 minutter, da Thomas Juel-Nielsen kiksede en tilbagelægning. Det blev i stedet en frispilning af hurtigløberen Jonas Borring, men den fare blev løst med en fangarm og et rødt kort til debutanten, som for to år siden havde ageret redningsmand, da Riddersholm var involveret i nedrykningsspillet med AGF.

På det efterfølgende frispark havde Michael Lumb kampens første nærgående afslutning, som Mielitz fik slået til hjørne.

Det havde med andre ord været en ekstrem chancefattig 1. halvleg, men det blev der lavet om på med forskellen i bemanding på banen.

Islændingen Eggert Jónsson måtte agere redningsmand på målstregen, da Mielitz ikke kom ud til endnu et af de lange indkast, og Mads Juel-Andersen kom til en afslutning fra kort hold uden at få fart i bolden.

AC Horsens fik et naturligt overtag i spillet og i antallet af afslutninger, og Sønderjyske havde voldsomme problemer med at sammensætte noget konstruktivt, når bolden undtagelsesvist lå for enden af fødderne i lyseblå sokker.

Endnu en debutant

Kampen bød på endnu en debut til en hjemvendt spiller. Nicolai Brock-Madsen har været i England, Holland, Polen og Skotland, siden han i 2015 forlod Randers FC, men netop som den lange angriber var kommet på banen til de sidste 20 minutter, blev Horsens’ fordel elimineret.

Sivert Heltne Nilsen havde fået en advarsel for at prøve at prikke bolden fra Mielitz tidligt i kampen, og da nordmanden klodset fik væltet Mart Lieder omkuld, var der kun 20 spillere tilbage på banen.

Det gav Sønderjyske en opblussen, og Mart Lieder havde hjemmeholdet bedste afslutning i 89. minut, da hollænderens hans flade afslutning prellede af på stolpen, men det blev uden mål i kampen, der bedst huskes for debutantens udvisning.


Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden