Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kimi Räikkönen starter i poleposition i Monaco.
Foto: Claude Paris/AP

Kimi Räikkönen starter i poleposition i Monaco.

Formel 1
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flyvende finne slår favoritterne i Monacos smalle gader

Kimi Räikkönen starter i poleposition. Kevin Magnussen skuffer som nr. 13, men rykker to pladser frem.

Formel 1
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For første gang siden det franske grandprix i 2008 starter Kimi Räikkönen i poleposition, når starten til Monacos formel 1-grandprix går søndag eftermiddag.

Den finske Ferrari-kører var marginalt hurtigere end sin teamkollega Sebastian Vettel, og sikrede sig dermed karrierens 17. poleposition.

Det er anden gang siden 2005, at Räikkönen starter i poleposition i det prestigefyldte grandprix i fyrstendømmet. Dengang vandt han også løbet.

Ferrari har det meste af weekenden været hurtigst i træningen, så det var ikke overraskende, at løbet får en ren rød front. Lidt overraskende er det derimod, at Räikkönen holder forrest, og lige så sensationelt er det, at Lewis Hamilton i Mercedes starter helt nede som nr. 13 efter at have kørt 14. bedste tid.

Den anden Mercedes med Valtteri Bottas starter som nr. 3 og Red Bulls Max Verstappen som nr. 4.

For Kevin Magnussen blev kvalifikationen en skuffelse, og han måtte nøjes med 13. hurtigste tid.

Kevin Magnussen fik en rigtig fin start på kvalifikationen, da han i første runde, hvor fem kørere af de 20 startende skulle elimineres, satte 9. hurtigste tid.

Dermed var han uden de store problemer videre til næste omgang.

Desværre for danskeren smuldrede det som tidligere i 2. kvalifikationsrunde, og han formåede heller ikke i Monaco at komme blandt de 10 bedste.

Magnussen kørte 13. bedste tid, hvorimod hans Haas-kollega Romain Grosjean kom videre, og franskmanden fik dermed udlignet til 3-3 i det indbyrdes kvalifikationsopgør. Grosjean starter som nr. 7.

Mere overraskende hvis ikke sensationelt var det dog, at Lewis Hamilton også blev elimineret i 2. runde og starter som nr. 13 efter at have kørt i 14. hurtigste tid.

Briten var uheldig på sidste omgang at blive fanget i en situation, hvor der var gult flag på grund af Stoffels Vandoornes uheld, og Hamilton var derfor tvunget til at sænke farten.

Magnussen rykker to pladser frem fra nr. 13 til nr. 11, mens Hamilton rykker en plads frem til nr. 13 som følge af en straf til McLarens Jenson Button og Stoffel Vandoorne. Men under alle omstændigheder bliver det svært for kørerne, der starter lidt tilbage.

Når startplaceringerne i Monaco er så vigtige, skyldes det naturligvis banens beskaffenhed, der gør det overordentligt svært at overhale.

Jenson Button vikarierer for McLarens Fernando Alonso, der har fået lov til at deltage i det ikoniske amerikanske løb Indianapolis 500.

Button, der vandt verdensmesterskabet i 2009 og officielt er på et års orlov, havde en svær kvalifikation. Og den blev ikke lettere af, at han allerede på forhånd var blevet idømt 15 strafplaceringer på grund af tekniske problemer med motoren, der gjorde, at dele måtte udskiftes.

Men når starten går søndag, er Button med, og det bliver hans 306 start i et formel 1-grandprix. Dermed kommer briten op på siden af den syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher, men er stadig et stykke efter Rubens Barrichello.

Brasilianeren står noteret for 322 starter, hvilket er flest af alle.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden