Ekspert: Skat åbner en ladeport ved at tolerere momsfinte

Ifølge Skat tager loven slet ikke stilling til omstridt forhold i DHF’s model.

Håndbold

Med Skats godkendelse af DHF’s momsfritagelse ved mesterskaber har myndigheden angivet en klar vej for andre organisationer, der ønsker at slippe for at betale moms.

Det mener momschef i revisionsfirmaet BDO Sten Kristensen.

»Hvis Skat virkelig mener, at man ved at oprette en velgørende forening også selv kan beslutte sig for, om man vil betale moms eller ej, så mener jeg, at der er åbnet en ladeport for alle andre, der kunne være interesseret i at slippe for moms. Skat har jo her anvist modellen«, siger momschefen.

»Vi skal i alle mulige andre sammenhænge fortolke de her regler indskrænkende. Netop for at undgå misbrug. I det her tilfælde er det omvendt. Det undrer mig virkelig«.

Pengene kan ikke følges til dørs

Sten Kristensen kritiserer især, at det stort set er DHF’s egen bestyrelse, der også bestyrer den velgørende forening, og at forbundet gennem tilskud fører pengene tilbage i forbundets regnskab:

»Dermed er det jo sløret, præcis hvordan pengene bliver brugt«.

Skat har hverken ønsket at stille op til interview eller at forholde sig til den konkrete sag, men har i en mail forklaret, at loven ikke forholder sig til, at det er de samme personer, der bestyrer både forbund og velgørende forening. Samtidig svarer Skat ikke konkret på, hvordan det kan sikres, at de momsfritagede indtægter ikke siver ud til ikkevelgørende formål, når de først er ført tilbage i et forbunds regnskab. Eksempelvis at forbundet ’sparer’ penge ved få tilskud til breddeudgifter, som man alligevel havde planlagt.

»Man kan sige, at Skat jo slet ikke forholder sig til problemerne i det her. Og det bekræfter mig sådan set bare i, at DHF’s model slet ikke har været hensigten med loven. Det har det aldrig været«, siger Sten Kristensen, der kalder DHF’s model for »tænkning i systemet og en udnyttelse af mulighederne«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce