Andreas Nilsson scorede 7 mål mod tuneserne.
Foto: Jens Dresling

Andreas Nilsson scorede 7 mål mod tuneserne.

Håndbold

Sverige får perfekt start i Danmarks mellemrundegruppe

Sverige vandt uden problemer den første kamp i mellemrunden over Tunesien og nærmer sig en semifinaleplads.

Håndbold

Sveriges håndboldlandshold fortsætter sin kurs mod semifinalerne ved VM i Danmark og Tyskland.

Svenskerne kom til mellemrunden med de maksimale fire point og kom lørdag op på seks point ved at vinde den første kamp i mellemrundens gruppe 2 med 35-23 over Tunesien i Herning.

Dermed fører Sverige gruppen, men Danmark kan også komme på seks point lørdag aften, hvis det lykkes at besejre Ungarn i kampen, der begynder 20.30.

Tunesien kom bedst fra start og var foran med 3-1 og 6-4, og svenskerne måtte vente til stillingen 9-8 med at komme i front.

Men så gik det også stærkt. Sverige rykkede afgørende i front ved 18-12 og kunne ved pausen se stillingen 19-14 på måltavlen i Boxen.

Særligt Veszprem-stregspilleren Andreas Nilsson var i hopla med seks mål på lige så mange forsøg.

I anden halvleg holdt Sverige fat i det solide forspring og konsoliderede det også. Fra højrefløjen var den mangeårige Kiel-spiller Niclas Ekberg flyvende, og med sit syvende mål gjorde han det til 28-20 efter et kvarter.

Sverige fortsatte det høje gear i kampen ud og vandt altså med hele 12 overskydende mål.

Sverige er Danmarks modstander i mellemrundens sidste kamp på onsdag. Forinden skal Sverige mandag møde Norge.

I den anden mellemrundegruppe kom de franske verdensmestre godt fra start med en sejr på 33-30 over Spanien.

Dermed har Frankrig fem point for tre kampe, mens Spanien bliver stående på to.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce