0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Simon Hald (i blå trøje) og Henrik Møllgaard (th. i sort trøje) er den nye forsvarsduo.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny duo skal gøre arbejdet færdigt for Danmark

Simon Hald bliver rost for den måde, han kom ind og afløste René Toft på. Hald finder tryghed i den store opbakning fra tilskuerne.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Da forsvarsstyrmanden René Toft Hansen allerede efter 14 minutters spil af den højdramatiske VM-kamp mod Norge blev skadet, lugtede en af verdens bedste håndboldspillere blod. For som afløser for 34-årige Toft blev slutrundedebutanten Simon Hald sendt på banen, og ham skulle Sander Sagosen lige prøve af.

Er Hald mon til noget, syntes Sagosen at tænke, og bad sine holdkammerater træde til side, så PSG-stjernen lige kunne teste den nye danske spiller. Efter kampen kendte Sagosen svaret, for ikke alene havde Danmark vundet 30-26 og sikret sig adgang til mellemrunden med fire point; Simon Hald havde også bestået eksamen, og de tre første gange, Sagosen udfordrede den 24-årige Flensburg-spiller, endte nordmanden sprællende på modstanderens arm.

Samarbejdet mellem Simon Hald og den noget mere rutinerede Henrik Møllgaard i det danske midterforsvar fungerede mod Norge ganske glimrende, og derfor kan konstellationen se frem mod yderligere minutter sammen på banen i mellemrunden, der starter i aften med opgøret mod Ungarn.

Ikke mindst set i lyset af, at René Toft er ude af VM med en lyskeskade.

»Det var vigtigt at få Simon ind på den måde, hvor han bare stod imod og hurtigt fandt roen, så vi kunne arbejde videre i samme spor (som med Toft, red.). Det har vi været dygtige til i de andre kampe, men det er også nogle gange nemmere at komme ind, når du fører med 8, 10 eller 12 målog så bare glide ind i sporet. Det var ikke helt tilfældet mod Norge. Han kom virkelig ind og løste opgaven og var en vigtig brik angrebsmæssigt«, siger Henrik Møllgaard.

For få dage siden fortalte René Toft, hvordan han følte, at forsvarsspillet og samarbejdet med Møllgaard var ved at falde på plads, og spørgsmålet er selvfølgelig, om den nye duo i midten, hvor der er suverænt mest action i løbet af en kamp, kan samle stumperne og tage tråden op.

Det mener Henrik Møllgaard, at de både kan og skal, selv om makkeren nu bliver en anden.

»Vi starter på ingen måde forfra, for grundprincipperne og reglerne er vi alle sammen fuldstændig med på. Så er der selvfølgelig det med, at jo mere tid du står sammen derinde, jo mere er usagt, og det er lidt nemmere bare at stå på den der fælles forståelse af, hvad er det, vi gør, og hvad er det, lige vi aftalte. Du behøver ikke altid råbe, at nu går jeg fremad, for det ved han godt, og når René kommer i den og den situation, så gør han sådan og sådan. Det er selvfølgelig nogle af de ting, vi skal ud at jagte nu. Både Anders (Zachariassen, red.) og Simon (Hald, red.) har stået derinde flere gange under slutrunden, men jo ikke under det pres, der var mod Norge. Derfor var det positivt, at vi stod så godt imod, som vi rent faktisk gjorde«, siger Henrik Møllgaard.

Simon Hald indrømmer, at der var en anelse sommerfugle i maven, da han løb på banen, men samtidig følte han en stor tryghed på grund af den massive opbakning fra tilskuerne. De kommende kampe vil stille store krav til stregspilleren, der er på vej mod et gennembrud på landsholdet, men han føler sig klar til den spændende fortsættelse.

Annonce

»Jeg synes, at jeg i det meste af min håndboldkarriere har været god til at håndtere pres i løbet af kampene. Jeg er jo nordjyde, så jeg er lidt en rolig person. Det har jeg taget med mig ind på banen, og selv om det spidser til, tror jeg på mine evner og på mine holdkammerater. Det tror jeg er vigtigt, når du står i sådan nogle kampe«, siger Simon Hald.

Han skiftede før denne sæson de trygge rammer i Aalborg ud med en karriere i bundesligaklubben Flensburg-Handewitt, og det har været et vigtigt skridt i karrieren og en af årsagerne til, at han nu pludselig står i centrum af det danske forsvar ved en VM-slutrunde.

»Jeg skulle ud at prøve noget nyt også som menneske, og det tror jeg har været med til at udvikle mig både mentalt og som spiller. I Bundesligaen er der lidt flere gode hold og lidt flere tætte kampe. Der er et andet pres, så det har været med til at skubbe mig i den rigtige retning. Der er stadigvæk en masse udvikling tilbage, som jeg skal igennem, men indtil videre er jeg godt på vej«, siger Simon Hald.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…