Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Mikkel Hansen blev verdensmester med Danmark for et par måneder siden.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mikkel Hansen er verdens bedste for tredje gang

Det Internationale Håndboldforbund har kåret Mikkel Hansen som verdens bedste håndboldspiller.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mikkel Hansen er kåret som verdens bedste håndboldspiller for tredje gang.

Det skriver Det Internationale Håndboldforbund (IHF) på sin hjemmeside.

Hansen er blot den anden mandlige spiller nogensinde, der modtager prisen tre gange. Den første var holdkammeraten fra Paris Saint-Germain Nikola Karabatic.

Mikkel Hansen var blandt andet med, da Danmark vandt guld ved VM i januar, men det er for præstationer i 2018, han har modtaget hæderen.

Han startede 2018 med at blive valgt til all-star-holdet ved EM, der blev spillet i Kroatien i januar. Her blev det til 43 scoringer for det danske mandskab, der endte som nummer fire i turneringen.

Senere på året var Hansen med til at spille PSG i Final-4 i Champions League, hvor holdet måtte tage til takke med en tredjeplads.

Hjemme i Frankrig trøstede PSG sig dog ved at vinde ligaen og den franske pokalturnering.

Huller i uddelingen

Prisen for verdens bedste håndboldspiller er blevet uddelt siden 1988. Den blev dog ikke givet i 1991, 1992, 1993 og 2017.

31-årige Mikkel Hansen er den eneste dansker, der har modtaget prisen på herresiden. Anja Andersen tog prisen hos kvinderne i 1997.

I år gik kvindernes pris til Cristina Neagu. Det gjorde den også i 2010, 2015 og 2016, og hun er dermed den første på tværs af køn, der har modtaget prisen fire gange.

30-årige Neagu sluttede som topscorer i Champions League med 110 mål. Hun blev også valgt til all-star-holdet i den prestigefyldte klubturnering.

Sammen med sin klub, CSM Bucuresti, vandt hun bronze i samme turnering. Senere på året sikrede hun sig titlen som den mest scorede ved kvindernes EM nogensinde, da hun førte Rumænien til semifinalen.

Hun får mulighed for at spille Rumænien til endnu et topresultat i november og december, når kvindernes VM-slutrunde afvikles i Japan.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden