Superstjerne. Ungarns Laszlo Nagy (tv.) har ikke ramt sit topniveau endnu.
Foto: DRESLING JENS

Superstjerne. Ungarns Laszlo Nagy (tv.) har ikke ramt sit topniveau endnu.

EM mænd

Ungarn er under pres før aftenens kamp mod Danmark

Superstjernen Laszlo Nagy har ikke ramt sit bedste niveau endnu ved EM i Polen.

EM mænd

Hvis de danske håndboldherrer onsdag aften besejrer Ungarn i den tredje og sidste indledende gruppekamp ved EM i Polen, står der fire point på kontoen, når slutrunden fortsætter med mellemspillet i Wroclaw.

Men for Ungarn står der også meget på spil i Ergo Arena i Gdansk, for efter et nederlag til Rusland forleden, er holdet tvunget til at besejre danskerne, hvis ikke de vil videre med nul point.

Selv om Ungarn ofte nævnes blandt håndboldstormagterne, så er det aldrig lykkedes at vinde en medalje ved de hidtidige 11 EM-slutrunder, og i de senere år har Danmark haft overtaget i de indbyrdes opgør.

Godt nok har Ungarn historisk set slået Danmark i 18 af 34 opgør med 13 danske sejre, men de tre seneste vigtige kampe er alle endt med dansk gevinst.

Ved OL i 2012, VM i 2013 og EM i 2014 vandt Danmark alle opgør mod Ungarn, der siden er begyndt at bygge et nyt hold op.

Flere af spillerne har dog masser af erfaring, og det gælder i første omgang naturligvis superstjernen Laszlo Nagy, der efter 12 sæsoner i FC Barcelona for godt tre år siden rykkede til hjemlandet og nu spiller i Veszprem.

Ved EM i Polen Har Nagy ikke som i sine store Barcelona-dage bombet løs fra positionen som højre back. Værdigheden som ungarsk topscorer har han i stedet overladt til iransk fødte venstre back, Iman Jamali, der efter to kampe står noteret for 11 mål.

Den danske stregspiller Jesper Nøddesbo spillede i en årrække sammen med Nagy i Barcelona, og han ser flere grunde til, at den 209 centimeter høje storspiller ikke hidtil har været så fremtrædende.

»Der er et stort pres på ham både på og udenfor banen. Det er en helt ny generation af landsholdsspillere, og han skal forsøge at være bindeleddet mellem træneren, der ikke taler ungarsk, og holdet. Derudover skal han styre spillet være frontfigur og samlingspunkt. Der er mange ting på spil for ham på en gang og et stort pres«, siger Jesper Nøddesbo.

Han har dog alligevel været en nøglefigur på Ungarns hold og leveret en række frispilningen til stregkæmpen Banhidi Bence.

Ungarn har haft stor succes med stregspillet, og derfor trænede det danske hold tirsdag aften specifikt i at dække op for denne del af modstanderens spil.

»Alle der har set Ungarn spille ved, at det er et godt hold. De er fysisk stærke, har gode skytter fra begge sider, en meget stor og tung stregspiller, der er svær at dække op. Vi skal holde styr på mange ting i forsvaret. De vil gerne lægge bolden ind til stregen, så det skal vi holde øje med. De har også farlige skytter. Ja, de har gode spillere i alle positioner«, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Danmark kan tåle at tabe kampen med tre mål og alligevel vinde gruppen, men sker det, får holdet alligvel kun to point med videre til mellemrunden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce