Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klasse. Niklas Landin stod igen stærkt.
Foto: Jens Dresling

Klasse. Niklas Landin stod igen stærkt.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Karakterbogen: Syv mand leverede på højt internationalt niveau

Mikkel Hansen og Michael Damgaard gjorde en forskel i angrebet, og Landin sørgede for redningerne.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Niklas Landin 10

Endnu en forrygende kamp af kaptajnen, der fornemt matchede den spanske supermålmand Sterbik. Landins redninger hindrede dansk ’sammenbrud’ før pausen – og lagde fundamentet for opvisningen i anden halvleg. Blandt de mange parader var også to straffekast.

20. Kevin Møller U.b.

Flensburg-keeperen kom ikke på banen.

2. Alexander Lynggaard U.b.

Kom for fjerde gang slet ikke i aktion.

3. Mads Christiansen 7

Meget stor præstation i forsvaret, laver et par glimrende mål – og arbejder hårdt og disciplineret i angrebet. Men øv, så har Christiansen også disse bløde rouladeskud, der udløser suk. Skyldtes selvfølgelig også det spanske forsvar, der fik danskerne til at skyde ind over midten i 1. halvleg, så Sterbik havde let spil.

5. Mads Mensah 10

’Lærlingen’ fortsætter med at imponere. Mensah var et sandt kraftværk i denne kamp, og han måtte løse forskellige opgaver i forsvaret, når det vaklede. Han er nu en spiller, landsholdet ikke kan undvære.

6. Casper U. Mortensen 4

Kom på banen efter pausen, brændte sine to første skud på den spanske målmand – men fik scoret et vigtigt mål i danskernes hidsige jagt på de spanske ’vindere’. Han arbejdede fint og fik fejlagtigt et mål underkendt for skridt, da han lavede sin hinkefinte.

7. Anders Eggert 7

Åbnede kampen på venstre fløj, brændte en friløber – men udnyttede tre svære straffekast mod ’muren’ Sterbik.

11. Rasmus Lauge 02

Playmakeren fik kun kort tid på banen i 1. halvleg, hvor danskerne var i vanskeligheder – udfordrede spanierne fysisk, men fik ellers ikke sat sit præg.

15. Jesper Nøddesbo 10

Fem mål på fem forsøg, storspil i forsvaret, hvor han får en stadig større rolle. Han er nu i gang med sin bedste landsholdsperiode i karrieren. En flot præstation mod sine reservelandsmænd. Stregspilleren er ude i kulden i Barcelona, men sælger sig fornemt i denne slutrunde.

17. Lasse Svan 7

Højrefløjen var på banen i den meget vanskelige første halvleg, hvor det danske forsvar i høj grad var på slingrekurs. Svan fik lavet et par gode mål, havde dog også en enkelt afbrænder. Var aggressiv i sit forsvarsspil.

18. Hans Lindberg 4

Afløste Svan i anden halvleg, tog del i det meget hårde forsvarsarbejde, men fik ikke mange bolde at arbejde med i angrebet. En enkelt scoring på to forsøg.

21. Henrik Møllgaard 10

En glimrende ’stationsspiller’ i kontrafasen, hvor han også er en skudtrussel. Og så var han en bastion i forsvaret mod de stærke spaniere, primært i anden halvleg.

23. Henrik Toft 10

To scoringer – og optrådte som en sand mejetærsker i forsvaret, da de store spaniere og deres mange kilo skulle bremses efter pausen. En glimrende præstation.

24. Mikkel Hansen 10

Fire af Hansens skud blev reddet af Sterbik – men tre blev sendt ind. Og så stod han for det ’sædvanlige’ hav af målgivende afleveringer. Og så fik han bevist, at han og Michael Damgaard kan spille sammen. Som en dynamit-duo. Herligt.

27. Michael Damgaard 10

Denne kamp var hans reelle gennembrud på landsholdet: Topscorer med seks mål i en topbetydningsfuld kamp mod et verdensklassehold. Hans samspil med Mikkel Hansen var længe ventet – og viste sig at være et nyt våben for det danske spirreviphold, som nu har fået medaljeglans. Med hjælp fra Damgaard.

29. Peter Balling U.b.

Kom slet ikke på banen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden