SPILLELYST. Trine Troelsen og de øvrige håndboldpiger er efter en blød start i lækre omgivelse opsatte på at komme igang med VM-slutrunden.
Foto: LARS POULSEN

SPILLELYST. Trine Troelsen og de øvrige håndboldpiger er efter en blød start i lækre omgivelse opsatte på at komme igang med VM-slutrunden.

VM kvinder

Alle håndboldkvinder er klar til kamp: Så kan VM godt begynde

I morgen begynder VM i Brasilien. Danmark møder Uruguay.

VM kvinder

En flok beskidte, vejrbidte mennesker havde slået sig ned i skraldedyngerne under en motorvejssammenfletning i udkanten af Sao Paulo i går.

Lige der, hvor den brasilianske millionby går over i forstaden Sao Bernardo, på kanten mellem skyskrabere og slum – vildtvoksende vækst og fattigdom. Som et paradoksalt symbol på et vækstland, hvor forskellen på rig og fattig er til at få øje på.

Den sociale ulighed har de danske VM-spillere kunnet betragte fra deres pladser i spillerbussen.

En på opleveren
Efter en lille uges træningsophold i kystbyen Santos skiftede de i går fra havudsigt og pool på taget til Sao Bernardos travle gader.

Byen er kendt for sin omfattende bil- og møbelindustri, for at være hjemby fra Brasiliens tidligere præsident Lula da Silva – og fra i morgen er den også spillested for Danmark og de fem øvrige lande i gruppe D ved VM i kvindehåndbold.

FAKTA

»Vi har haft 45 minutters kørsel frem og tilbage til hallen, og det har været forbi diverse favelaer (slumagtige bosættelser, red.), så selv om vi har koncentreret os om træningen, har vi set en del«, forklarede landstræner Jan Pytlick, da han solbrændt og storsmilende ankom til Park Plaza Hotel, hvor spillerne skal bo de kommende 10 dage.

Man kan tydeligt mærke, at kroppen skal lære at komme af med varmenOg mens sikkerhedsvagter holdt øje med bus og spillere, blev der slæbt kufferter, tasker, massagebrikse, boldnet og hovedpuder ind bag de tonede ruder på hotellet.

Tid til finpudsning
I den marmorbelagte hall, hvor et plastikjuletræ pyntede ved siden af kaminen, fik playmaker Christina Krogshede et par kolleger til at slæbe sin kuffert op, mens hun fortalte om den seneste uges træning.

»Vi har brugt ugen på at skærpe vores spil. Lige nu er vi en fase, hvor vi ikke flytter os, men samler os om de ting, vi har øvet, og som stadig skal finpudses«, forklarede playmakeren, der med Lærke Møllers afbud får en betydelig rolle på holdet.»Vi har trænet overtals- og undertalssituationer, vores skæve 5:1-forsvar og 3:2:1-forsvaret. Og jeg synes egentlig, vi har fået godt styr på det meste. Vi har fået snakket en masse håndbold med dem, vi spiller ved siden af, så vi er helt skarpe på, hvad det ene og det andet tegn betyder, når vi er på banen«.

»Vi ved jo ikke, hvad der venter os. Om der er aircondition i hallen, eller om den er åben og med fugle, der flyver ind og ud. Så vi har bare trænet i at være klar til, hvad vi end kommer ud for«, forklarede Christina Krogshede.

To kilo sved
Derudover har det taget tid at komme sig over godt et døgns rejse. Landstræner Jan Pytlick har prioriteret restitution og hvile, for »ellers skubber man bare problemerne foran sig«, forklarede han, og tiden har været nødvendig, medgiver Christina Krogshede.

»Man kan tydeligt mærke, at kroppen skal lære at komme af med varmen. Vi er blevet vejet før og efter træning for at se, hvor meget væske vi har smidt – og det var op mod 2 kg. Så vi har haft meget fokus på at restituere ordentligt og få drukket nok«, siger den danske playmaker.

Rent spillemæssigt er hun stadig i tvivl om, hvor Danmark ligger.

Grafik:Sådan spiller man håndbold

»Spiller vi godt og op til vores bedste, så synes jeg, vi er med helt i toppen. Vores topniveau er højt, men jeg er lidt usikker på, hvor vores bundniveau ligger. Vi har arbejdet med en mentaltræner, som har gjort meget ud af, at vi skal have en plan A og en plan B. Plan A er, hvis tingene lykkes for os, plan B er en plan for, hvad vi gør, hvis tingene ikke lykkes for os«, fortæller Christina Krogshede.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Spiller vi godt og op til vores bedste, så synes jeg, vi er med helt i toppen. Vores topniveau er højt, men jeg er lidt usikker på, hvor vores bundniveau ligger.»Måden, VM er på, betyder, at vi ikke har råd til at smide noget som helst væk. Derfor skal vi være fokuserede hele vejen«.

Alle er klar

Og efter en stribe uvelkomne skader i optaktsfasen er alle nu klar til kamp. Line Jørgensen, der vred om på venstre ankel i Danmarks sidste træningskamp mod Holland i sidste uge, ankom med foden tapet ind. Men uden krykker og uden beklagelser. »Jeg kan godt mærke forstuvningen, men jeg træner og regner ikke med, at jeg skal spares. Jeg er vredet om på den ankel før, så jeg ved, hvordan det føles«, sagde den lange højre back, mens kropssproget tydeligt signalerede, at der skal mere til, før hun ikke er med i Danmarks VM-kampe.

Danmark spiller sin første kamp lørdag aften mod Uruguay. FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce