Slovener slår favoritter i dramatisk speedway-grandprix

Sloveneren Matej Zagar vinder det polske grandprix i Gorzow, efter han styrtede voldsomt med Nicki Pedersen.

Motorsport

Sloveneren Matej Zagar blev lørdag aften en meget overraskende vinder af det polske speedway-grandprix i Gorzow.

Særligt måden, det skete på, var opsigtsvækkende. Han var impliceret i et voldsomt styrt og blev hentet af en ambulance, men han kom tilbage og vandt finalen foran de tre favoritter.

Danske Nicki Pedersen var også impliceret i aftenens dramatiske højdepunkt. I 18. heat var han med i et grimt styrt sammen med Zagar, som førte til, at Jason Doyle blev udelukket.

Pedersen lå groggy på jorden i flere minutter, og læger ilede til for at tilse ham. Kort efter kunne danskeren dog selv gå fra banen.

Zagar blev kørt fra banen i ambulance, men få minutter efter vendte han tilbage for at køre heatet i omkørsel - og vandt det endda. Den stil fortsatte han.

Det var Nicki Pedersen langt fra i stand til. Han sad og rystede på hovedet med flere skrammer i ansigtet - tydeligvis groggy - og måtte udgå. Senere blev han kørt væk i en ambulance.

Inden styrtet så det ellers ud til, at alle fire danskere skulle køre sig i semifinalen, men det lykkedes dog Michael Jepsen Jensen, Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand at køre sig blandt de sidste otte.

Michael Jepsen Jensen og Peter Kildemand var en del af den første semifinale, men de var chanceløse mod den 20-årige polak Bartosz Zmarzlik og Tai Woffinden, der tog finalepladserne.

Kort efter stod det klart, at heller ikke Niels-Kristian Iversen ville blive en del af finalen.

Her var hjemmebanefavoritten og sidste års vinder, Bartosz Zmarzlik, favorit sammen med Tai Woffinden og Greg Hancock, men sloveneren slog dem alle i den meget tætte finale.

I den samlede stilling øger Woffinden føringen. Han har 109 point på førstepladsen, mens Nicki Pedersen på andenpladsen har 85.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce