Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN MEISSNER(arkiv)/AP
Foto: MARTIN MEISSNER(arkiv)/AP

Favorit. Jessica Ennis-Hill kan vinde sin anden OL-guldmedalje.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britisk darling jagter den magiske drømmegrænse

Jessica Ennis-Hill drømmer om at forsvare sit guld fra 2012 og samtidig passere syvkampens på 7.000 point.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når atletikkonkurrencerne ved OL i Rio begynder i dag, bliver det med et brag i kvindernes syvkamp, for på Estádio Olímpico João Havelange vil den forsvarende mester, Jessica Ennis-Hill, ud over guldet også jagte den magiske grænse på 7.000 point. Med en fuldstændig fænomenal præstation væltede den nu 30-årige brite for fire år siden på hjemmebane det olympiske stadion og vandt uantastet guldmedaljen og leverede ved samme lejlighed sin bedste syvkamp nogensinde.

Skulle Ennis-Hill have ønsket sig noget den sommeraften i London, da glædestårerne strømmede ned ad hendes kinder, var det, at hun havde scoret sølle 46 point mere. Det ville nemlig have sendt hende op på den anden side af de 7.000 point, der betragtes som den magiske grænse i kvindernes paradedisciplin. Det har kun fire præsteret gennem tiderne.[fgakta]

Jessica Ennis-Hill er verdens bedste syvkæmper gennem de seneste 7-8 år, og præstationerne i de syv discipliner har gjort hende til en af briternes foretrukne idrætsudøvere. Hun er ganske enkelt overvældende populær i en nation, der ellers ikke savner sportsfolk at se op til.

L ÆS OGSÅ

Ud over OL-guldet har hun vundet verdensmesterskabet tre gange, og det eneste, der mangler på den lange liste over præstationer, er en syvkamp over 7.000 point. OL i Rio er nok Ennis-Hills sidste chance for at passere drømmegrænsen, og flere forhold siden 2012 har gjort opgaven lidt sværere for briten.

Først og fremmest er der konkurrenterne i form af landsmandinden Katarina Johnson-Thompson og canadieren Brianne Theisen-Eaton. Det er modstandere, Jessica Ennis-Hill kender, og som hendes lange erfaring gør hende i stand til at håndtere.

Skader har drillet

Værre set fra mesterens synspunkt er det, at tilbagevendende skader har skabt tvivl om hendes form, og desuden taler historien imod et titelforsvar. Jessica Ennis-Hill er nemlig blevet mor, siden hun vandt guldmedaljen i London, og kun to gange tidligere har en kvindelig atletikudøver genvundet sin OL-titel efter at have født et barn.

»Jeg var egentlig ikke sikker på, om jeg havde lyst til at fortsætte, og jeg tvivlede på, at jeg ville deltage i Rio. Da jeg fødte min søn, spurgte jeg mig selv, om jeg stadig havde lyst til al træningen. Jeg havde jo allerede vundet en guldmedalje, så måske skulle jeg bare stoppe. Det var hårdt at træne, og det gjorde endnu mere ondt end tidligere, men jeg satte mig alligevel det mål, at jeg ville med til et OL mere. Det har været hårdt, men bestemt også sliddet værd«, siger Jessica Ennis-Hill til The Guardian.

En ting er historie, noget andet er selvfølgelig skaderne, der har generet. Det er især den ene akillessene, der har voldt Ennis-Hill problemer, og hun missede hele indendørssæsonen på grund af en skade netop her. Først i maj genoptog briten træningen, og siden har hun vundet et stævne i Tyskland og langsomt nærmet sig OL-formen uden at være prangende.

Hun kan formentlig finde lidt trøst i, at der inden VM sidste år også blev sået tvivl om formen, og her vandt briten alligevel. Men hun er i tvivl om sin egen form – i hvert fald udadtil.

»Sandheden er, at jeg formentlig var i en bedre position før London. Jeg havde færre skader, havde deltaget i flere konkurrencer og var på toppen af min formåen. Jeg vil dog mene, jeg er en klogere atlet i dag, og vigtigst af alt så har jeg stadigvæk mit konkurrencegen«, siger Jessica Ennis-Hill til The Guardian.

Flere konkurrenter

Det får den britiske atlet også hårdt brug for, når syvkampen starter med 100 meter hækkeløb, for hun kan imødese heftig konkurrence fra flere sider. Ennis-Hill har ikke tabt en syvkamp ved et stort mesterskab siden 2011, og dengang var det den senere dopingdømte russer Tatiana Tjernova, der besejrede briten.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det vidner om en stærk konkurrencementalitet og en evne til at præstere på det rigtige tidspunkt. Med 6.733 point har Jessica Ennis-Hill præsteret den næstbedste syvkamp i år, og det er lidt bedre end de 6.669, hun scorede ved VM i 2015 i Beijing. Dengang slog hun Brianne Theisen-Eaton, men canadieren har med 6.765 scoret marginalt bedre end sin overkvinde fra Beijing og fører verdensranglisten.

Derfor tyder meget på, at 27-årige Theisen-Eaton bliver den største udfordrer til den forsvarende mester.

Skulle Jessica Ennis-Hill ende med at præstere den perfekte syvkamp i Rio, det vil sige en konkurrence, hvor hun matcher sit personlige bedste i alle syv discipliner, vil den 30-årige brite få sin store drøm opfyldt.

Så vil hun nemlig score 7.175 point og overskride den eftertragtede drømmegrænse.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden