Foto: KHAN TARIQ MIKKEL
OL 2016

Bronze-Lasse: »24 år, 3 OL-medaljer og en olympisk rekord - jeg er stolt og rørt«

Banerytteren Lasse Norman Hansen var ved at flække af stolthed efter bronzen i omnium.

OL 2016

Sveden dryppede stadig af Lasse Norman Hansen, efter han havde hentet sin hårdt tilkæmpede bronzemedalje i cyklingens mangekamp, Omnium.

Godt nok havde han sat sig som mål, at OL i Rio de Janeiro skulle munde ud i et forsvar af den olympiske guldmedalje, som han vandt i London i 2016. Men legene i den brasilianske storby gemte på så mange overraskelser for fynboen, at han knapt nok kunne finde ord for sin glæde på trods af en træt krop, der havde fået cykelløb nok for at par dage.

LÆS OGSÅ

»Nej, det er virkelig vildt. Jeg skal nok lige slappe af lidt og tænke over, hvad der er sket. Det har været nogle virkelig hårde dage«, siger Lasse Norman Hansen, der dog ikke lader sig tynge af trætheden. Dertil er medaljerusen for overvældende.

24 år, 3 OL-medaljer og en olympisk rekord - jeg er stolt og rørt«, sagde Lasse Norman Hansen, der åbnede OL med at vinde bronze i holdforfølgelsesløbet fredag aften med en overlegen sejr over New Zealand i bronzefinalen.

»Det største ved det her OL i Rio er at få to medaljer med hjem. Den ene med mine allerbedste kammerater. En individuel medalje og så den rekord. Altså, for pokker. Det er lige til at få tårer i øjnene af«, siger han.

Den olympiske rekord satte han i omniumens anden disciplin søndag, da han slog selveste Bradley Wiggins' tid fra Beijing med tiden 4.14,982 minutter i 4000 meter individuel forfølgelsesløb.

Skide sjovt at være med

De mange oplevelser fra Rio giver samtidig Lasse Norman Hansen stor appetit på at jagte succes ved næste OL, der forgår i japanske Tokyo i 2020.

»Det er skide sjovt at være med her, og hvem gider ikke være med til noget, som er så sjovt. Hvis chancen byder sig om fire år, og alt andet er, som jeg gerne vil have det, så står jeg her også igen«, siger Lasse Norman Hansen.

LÆS OGSÅ

Cykelrytteren, der til hverdag kører for det professionelle hold Team Stölting, fik også et historisk strejf over sig. Med bronzen i omnium bliver han den yngste danske tredobbelte OL-medaljetager. En rekord, han dog må dele med svømmeren Karen Margrethe Harup, der vandt tre medaljer i London 1948, og banerytter kollegaen Willy Falck Hansen. Han hentede sine tre medaljer i 1924 og 1928 hhv. i Paris og Amsterdam.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden