Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bag ringene: Stemningen er fin i De Gamles Hjem

Politikens udsendte støver rundt efter de uundværlige læsebriller og har lidt svært ved at få købt ind, men ellers går det fint.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For Politikens trofaste læsere er den sambaklædte diskoskaster lige under faktaboksen på denne side en velkendt signatur. Bechs boks, De ved. Ham med vaniljekransene og den oplagte pen, der også flyder gennem Sportsblik, vikariater på Sket I Ugen, hundredvis af håndboldkampe og meget andet.

Desuden er Rasmus nu på tredje uge min bofælle i De Gamles Hjem, det ene af de to rækkehuse, der udgør Deres udsendte medarbejderes residens under OL herovre i et trods alt lidt mere stilfærdigt hjørne af Rio, hvor gøende hunde, bankende håndværkere og legende børn udgør lydkulissen.

Bechs boks:

Det er fjerde OL i træk, vi er privat indkvarteret og bor dør om dør, så man lærer at leve med hinandens særheder gennem sådan et par uger med tunge øjenlåg foran tv efter arbejdsdage på aldrig under tolv timer. Synet af den gamle redaktør iført støttestrømper, skjorte og læsebriller, enten på næsen eller i en snor rundt om halsen, foran computeren ved bordenden i spisestuen er en efterhånden tryg start på dagen, når man selv lettere besværet er trampet ned ad trapperne og indleder dagen med den traditionelle morgenhilsen »straks han vågnede, begyndte han at skrive«.

Mere problematisk er det at få koordineret de sparsomme indkøb, der er nødvendige for at give os selv en ordentlig start på dagen. På en fællestur i den lokale Føtex lige inden legene fyldte vi depoterne med brød, ost, marmelade og, skulle det vise sig, en skrigende sød yoghurt, men sådan et køleskab fylder jo ikke sig selv, og en morgen efter en lang nat i svømmehallen var hylderne sørgeligt tomme. Det er første gang, min morgenmad har bestået af kaffe, juice og skolekridt.

Men ellers er stemningen fin i hytten.

Især efter seks dage i træk med danske medaljer har det anerkendende »uuudemærket« afløst den gamle redaktørs brummende utilfredshed med den moderne ungdoms outrerede fremtoning og udbrud som »vorherrebevares« og »typisk«, når en dansker havde skuffet, hvilket bliver opfattet som en personlig fornærmelse.

Nu er der i stedet overskud til at grine larmende over det utømmelige arsenal af egne anekdoter. Tilnavnet Anekdoternes Maskingevær er ingen tilfældighed. De er indsamlet i det russiske statscirkus i 1980, på adskillige rejser med især håndboldlandsholdet, under cykelturene fra Danmark til Paris, på stranden som vinterbader og gennem et så langt liv i professionel tjeneste som Politikens udsendte, at vi er nået frem til den alder, hvor en snert af distræt adfærd sniger sig ind.

Det slår ikke fejl, at boksredaktøren hver dag som i hver morgen går ud ad døren til De Gamles Hjem og drejer til højre. Et par skridt. Indtil det går op for ham, at udgangen stadig er mod venstre.

Helt pragtfuldt var det en dag under en af mange telefonsamtaler derhjemme, mens Rasmus var i gang med sit imponerende arbejde med at interviewe en dansk deltager fra samtlige OL siden 1936. Oplevelserne efter at have mødt mere eller mindre veloplagte legender skulle deles, og begejstringen var ikke til at tage fejl af. Mod slutningen af en af disse telefonsamtaler var den der igen. Jeg fornemmede, at han blev fjern og ikke hørte efter, men forklaringen var ubetalelig og gudskelov gennemsyret af den selvironi, der er et fællestræk her i De Gamles Hjem, da Rasmus åbent erkendte, at han var blevet distraheret, fordi han ikke lige kunne finde ... sin mobiltelefon!

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden