Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FINALEKLAR. Med næstbedste tid i sit semifinaleheat roede Emma Jørgensen sig sikkert i finalen ved OL i Rio de Janeiro.
Foto: TARIQ MIKKEL KHAN

FINALEKLAR. Med næstbedste tid i sit semifinaleheat roede Emma Jørgensen sig sikkert i finalen ved OL i Rio de Janeiro.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For malerlærlingen fra Lolland er Rio kun et lille skridt på vejen

Egentlig skal kajaktalentet Emma Jørgensen først toppe ved OL i Tokyo om fire år. Men allerede i dag kan hun vinde medalje.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Emma Jørgensen var lige så lettet, som hun var forpustet, da hun i går gjorde status efter sin imponerende andenplads i semifinalen på kvindernes 500-meter-distance i kajak.

Badet i Rio de Janeiros solstråler kunne det 20-årige talent fra Maribo på Lolland konstatere, at hun ikke bare var kommet i OL-finalen, men også havde slået sin kinesiske rival Yu Zhou, som tidligere har henvist Jørgensen til sekundære placeringer. Storfavoritten Danuta Kozak fra Ungarn var helt som ventet ganske urørlig, men med et veldisponeret semifinaleløb, hvor Emma Jørgensen fik en flyvende start og satte en flot slutspurt ind på de afgørende meter, tror hun selv på en top-5-placering i dagens finale. Mindst.

»Jeg skal bare ud at ro alt, hvad jeg kan«, sagde hun i går og smilte genert.

Men faktisk er det slet ikke endnu, at Emma Jørgensen – der i 2013 modtog den prestigefyldte hæder som Årets Fund – skal toppe. OL i Rio er egentlig bare en trædesten hen mod de olympiske lege i Tokyo i 2020 for kajakroeren, som mange spår store muligheder i verdenseliten.

»Det her OL er et skridt på vejen. Det er mit første OL, og jeg vil gerne have et mere med. Der skal selvfølgelig ske rigtig mange ting i mellemtiden – alt skal hænge sammen, også med min uddannelse – men jeg tænker da over, at jeg kan blive endnu bedre«, sier Emma Jørgensen.

Hendes ungarske træner, Zoltan Bako, der selv var blandt verdens bedste, er enig: »Emma er fremtidens kvinde. Det bliver hun i Tokyo. Jeg tror, hun kan vinde medaljer ved det næste OL«, siger han.

»Hun er den nye generation, og det her er en del af hendes udvikling. Hun har et stort potentiale til at blive endnu bedre. Man skal huske, at det er første sæson, at Emma ror på 500-meter-distancen ved World Cup-stævner«.

Trods sin begrænsede erfaring vandt Emma Jørgensen bronze ved EM i juni, og det får træneren til at se lyst på fremtiden.

»At være en topatlet på denne distance, som er den hårdeste kategori hos kvinderne overhovedet, kræver meget rutine. Emma har snuset til det i det seneste år, og det kan også være en fordel, at der ikke er noget pres på hende hernede«, siger Zoltan Bako.

Maler i Albertslund
At stå i en OL-finale er noget af et kvantespring fra dagligdagen i Danmark, hvor Emma Jørgensen uddanner sig som maler hos en malermester i Albertslund, når hun ikke træner. Men de to ting kan godt gavne hinanden, siger hun.

»At male og at ro kajak er begge meget fysisk hårde ting. Hvis jeg har været på arbejde, kan mine arme godt gøre lidt ondt nogle gange, når jeg skal træne om eftermiddagen. Men jeg bliver stærkere af det«.

Så stærk er Emma Jørgensen blevet, at talentet nu skal ro i en OL-finale. Det tager hun imidlertid med ophøjet ro:

»Jeg tænker over, at det skal være helt nede på jorden. Det er selvfølgelig stort med OL, men det er også bare et stævne, hvor jeg skal ud at gøre det så godt, jeg kan. Jeg skal slappe af og nyde det«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden