Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
RICHARD ELLIS/UPI
Foto: RICHARD ELLIS/UPI

OL. Ryan Lochte vandt guld i 4x200 meter fri for mænd til OL i Rio.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

OL: Amerikanske svømmere opfandt løgnehistorie om røveri

Voldsomt røveri af fire amerikanske OL-svømmere viser sig nu at være en løgnehistorie.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»En af fyrene trak en pistol frem, satte den foran min pande og beordrede mig ned. Han tog vores penge, han tog min tegnebog, men efterlod min mobiltelefon og mine papirer«.

Sådan lød forklaringen fra den tolvdobbelte OL-medaljevinder Ryan Lochte, da han skulle beskrive, hvordan han, sammen med tre andre amerikanske OL-svømmere, blev udsat for et røveri i sidste uge i Rio.

Men nu viser det sig, at episoden formentlig slet ikke har fundet sted.

Ifølge The Guardian opfandt Ryan Lochte sammen med tre andre svømmere (Gunnar Bentz, Jack Conger og Jimmy Feigen) nemlig historien for at skjule skader, som de have forsaget på en tankstation på vej hjem fra en fest.

I et brasiliansk medie, O Globo, fortæller ejeren af tankstationen, at svømmerne urinerede op ad en væg. Da en af medarbejderne bad dem om at bruge toilettet, rev en af svømmerne et reklameskilt ned.

Derefter prøvede en af svømmerne på at åbne døren til toilettet. Men da døren var låst, valgte flere af dem at at skubbe til døren, så den brød op, fremgår det af O Globo, som har offentliggjort en video af svømmerne på tankstationen.

Politiet dukkede op på gerningsstedet, og svømmerne betalte et ukendt beløb til ejeren af tankstationen som godtgørelse.

I går blev tre af de fire svømmere tilbageholdt og må ikke forlade Rio de Janeiro, indtil de er blevet afhørt af politiet. Lochte rejste allerede tilbage til USA i mandags. Det var inden der blev udstedt en arrestordre på ham, har hans advokat fortalt til BBC. Derfor skal han som den eneste ikke forhøres af det brasilianske politi.

Uoverenstemmelser i røverihistorie

Kort efter at svømmerne var offentligt ude at fortælle om røveriattentatet, blev der stillet spørgsmålstegn ved hændelsen.

Det brasilianske politi var nemlig ude og forklare, at de ikke havde fundet nogen beviser på, at røveriet reelt havde fundet sted.

Desuden var der flere af svømmernes forklaringer, der ikke stemte overens med realiteten. F.eks. har svømmerne tidligere fortalt, at de vendte tilbage til OL-byen omkring klokken 04.00 søndag morgen lokal tid. Optagelser fra et overvågningskamera viser dog, at de var tilbage klokken 07.00. Desuden viser optagelserne, at svømmerne opførte sig afslappet og ikke som nogen, der lige havde været ude for et voldsomt røveri.

Lochte indrømmede da også tidligere på ugen, at der havde været nogle misforståelser i hans første udlægning af hændelsen, skriver BBC.

Han tog dog afstand fra at have opdigtet historien.

»Hverken jeg eller de andre kunne finde på at opdigte sådan en historie«, har han tidligere fortalt til NBC.

Organisationen Rio 2016 opfordrer til, at man ser gennem fingrene med svømmernes handlinger.

»De konkurerer under et enormt pres. Lad os give dem chance. Nogle gange opførerer man sig på en måde, som man senere fortryder. De havde det sjovt, de lavede fejl, livet går videre«, har talsmanden for organisationen været ude at sige.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden