Kæmpeglæde. Kamilla Rytter Juhl (til venstre) og Christinna Pedersen jublede stort, da de vandt semifinalen ved OL og blev klar til dagens gulddyst. Foto: Jens Dresling
Foto: DRESLING JENS

Kæmpeglæde. Kamilla Rytter Juhl (til venstre) og Christinna Pedersen jublede stort, da de vandt semifinalen ved OL og blev klar til dagens gulddyst. Foto: Jens Dresling

OL 2016

Duo skal overvinde glæde, stolthed og tilfredsheden i karrierens største kamp

Ved VM i 2015 var Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen for tilfredse med bare at være i finalen, som de tabte. Den erfaring skal bruges i dagens gulddyst.

OL 2016

Egentlig kan de bedst lide at gense deres sejre.

»Det er sjovest«, som Christinna Pedersen konstaterer.

Men for et lille år siden tvang træner Kenneth Jonassen hende og makkeren, Kamilla Rytter Juhl, til at se video af en kamp, som Danmarks succesrige damedouble havde tabt. En ret stor kamp. Noget tid forinden havde de som den første danske damedouble nogensinde stået i en VM-finale – og set sig slået af et par dygtige kinesere.

»Da var vi faktisk bare vildt stolte over at have været vundet sølv ude i Jakarta. Det var den vildeste oplevelse. Og det var, som om det lidt overskyggede nederlaget«, siger Christinna Pedersen.

Netop derfor tvang Kenneth Jonassen ketsjerkæmperne til at gense finalen.

»Da vi sad der på kontoret, kunne vi bare se på Kenneth, at han var så ærgerlig og bitter over, at vi ikke fik mere ud af det. Pludselig kunne vi se, at vi eddermame havde haft gode muligheder«, siger Christinna Pedersen og konkluderer:

»Det gik op for os, at vi nok havde været for tilfredse med bare at være i finalen«.

Vil være mere end jubelidioter

I dag kan den lektie vise sig at blive guld værd. Olympisk guld. Sidst på eftermiddagen ved 17-tiden dansk tid spiller Rytter Juhl og Pedersen finale mod japanerne Ayaka Takahashi og Misaki Matsumoto, der ligger nummer 1 på verdensranglisten.

Derfor gælder det for Danmarks duo nu om at overvinde den tilfredshed, stolthed og kæmpeglæde, de følte ved at vinde semifinalen og sikre historiens første danske OL-medalje i damedouble.

»De tanker skal vi arbejde med. Vi vil ikke igen se tilbage på en finale og tænke, at vi kunne have gjort mere. Det bliver megasvært mod japanerne, men det skal have et skud«, siger Christinna Pedersen, mens Kamilla Rytter Juhl supplerer:

»Det er virkelig godt, at vi har haft en hel dags pause til at blive klar. For vi skal ikke være sådan to glade jubelidioter, der bare kommer for at hente medaljen«.

Den svære finaleopgave

Doublen fra Japan har vundet 7 af i alt 11 kampe mod danskerne – og den seneste rød-hvide sejr ligger halvandet år tilbage. Uanset hvor sultne Rytter Juhl og Pedersen er, venter der dem en svær opgave.

»Det er et rigtig godt par, hvor Takahashi arbejder på baglinjen, og Matsumoto spiller giftige bolde på nettet. Hun ligner lidt en lille pige, som trisser rundt og ikke ved, hvor hun er henne, men man skal ikke tage fejl af hende«, siger Rytter Juhl, der kalder finalen »en mental kamp«.

Både hun, Pedersen og Kenneth Jonassen er dog sikre på, at succesdoublen nok skal være klar til gulddysten.

»Hjemmefra ville de utvivlsomt have solgt den her OL-turnering for en sølvmedalje. Nu består min opgave i at snakke med dem om, hvad det er, de gerne vil vise: at de har masser af udstråling, er seje og har et lækkert angrebsspil. Om det så fører til sejr, må tiden vise, men de skal være den bedste udgave af sig selv. Og jeg tror simpelthen ikke på, at de går mætte ind til en OL-finale«, siger Jonassen.

Skulle han alligevel tvivle, kan han altid tvinge dem til at gense VM-finalen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden