Foto: DRESLING JENS
OL 2016

Sølv-Sara efter at have klappet Bolt på banen: Blume inspirerede mig

Sarah Slott Petersen fortsætter, så længe hun kan holde sit niveau.

OL 2016

Støvregnen silede, Sarah strålede og Bolt buldrede i lyshavet på en helt speciel aften i Rio.

Sarah Slott Petersen satte sig på hug og snuppede et øjeblik for sig selv, da hun havde fuldført sin sensationelle olympiske kampagne med en andenplads i 400 meter hækkeløb.

Hun sundede sig, tænkte sin tanker, og gennemførte så iført en dannebrogskappe sin æresrunde på det kæmpemæssige olympiske stadion, hvor hun hist og her fandt danske tilskuere, som hun kravlede op hilste på.

Et stop for nationalmelodien - og Bolt

Trekvart omgang rundt måtte hun gøre stop. ’The Star-Spangled Banner’ gjaldede gennem højttaleren som en hyldest til amerikaneren Ryan Crouser, der tronede øverst på serjsskamlen efter med en olympisk rekord på 22,52 meter at være blevet guldvinder i kuglestød.

FOTO

Sara Slott Petersen stod ærbødigt stille, og først da sejrsceremonien var forbi, joggede hun videre på sin jubelfærd, men kun ganske få meter. Så nåede hun indgangen ved startstregen, hvor hun stillede sig op og applauderede finalisternes entre til mændenes 200-meter, og stemningen på det halvfyldte stadion eskalerede. For ind kom Usain Bolt sammen med alle dem, han skulle løbe fra.

Ordene flød fra en glad mor

Da Usain Bolt havde gjort, hvad Usain Bolt gør bedst, havde Sara Slott Petersen snoet sig gennem tremmebåsene i mixed zone, forbi tv-kameraer, mikrofoner og krammende landsholdskammerater frem til skriverkarlene med fremstrakte båndoptagere, der blev fyldt med syv minutters flydende tale fra den tydeligvist glade aarhusianske mor.

»Blume inspirerede mig meget. Hun var meget anderledes end mange af de andre svømmepiger. Hun var meget positiv og åben i dagene op til hendes løb. Det var sindssygt inspirerende det der med at prøve at være i balance og overbevise sig selv om, at så er det heller ikke vigtigere«, sagde Sara Slott Petersen med henvisning til svømmeren Pernille Blume, Danmarks eneste olympiske guldvinder i Rio.

Eneste fejl lige inden sidste hæk

Den afslappede attitude før finalen hjalp den danske europamester til at nedtone betydningen af sin første olympiske finale.

»Det kunne være fedt at få en medalje, men det gælder ikke liv eller død. Det gør bare, at man kan slappe lidt mere af. Blume viste det på fornemste manér. Jeg prøvede at gøre det efter, og det lykkedes næsten. Jeg havde det faktisk rigtigt godt. Sidste gang var jeg næsten ved at grave mig ned af nervøsitet, men det var godt denne gang«, sagde Sara Slott Petersen.

Hun tordnede banen rundt over de ni første hække og var klart på andenpladsen efter amerikaneren Dalilah Muhammad, da feltet nåede ind på opløbsstrækningen, men så kom den første fejl.

Der blev gravet dybt de sidste 50 meter

»Jeg var overraskende afslappet lige indtil sidste hæk. Da gik det op for mig, hvad det var, jeg var i gang med. Så mistede jeg lige fokus. Men jeg fik heldigvis hevet den hjem alligevel. Jeg kunne se, at jeg havde bedre drive end hende, der førte. Jeg tænkte: Nu kører du på og ser, om du kan fange hende. Men så tøvede jeg et lille sekund, og det var ikke bevidst«, sagde Sara Slott Petersen.

»Jeg tænkte, det er løgn. Det gør du bare ikke. Jeg vidste, det kostede tid. Og jeg landede lidt mere tungt. Og når man gør det med 50 meter igen og med syre helt op til ørerne, så kan det være svært at komme op i gear igen. Det lykkedes, men der skulle graves dybt«, sagde Sara Slott Petersen,

Med 53,55 sek. kappede hun 44 hundrededele af sin egen nordiske rekord.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Sammen med min træner havde vi vurderet, at jeg havde en tid på 53 en halv i mig, hvis jeg fik et perfekt løb. Det gjorde jeg ikke helt, så jeg må have løbet hurtigt de første 300 meter«, funderede vinderen af Danmarks trettende medalje i Rio.

Tobias ville nok foretrække, at mor stoppede

Så mange har Danmark ikke vundet siden 1948 i London, da Lilly Carlstedt bidrog med en bronze i spydkast, hvilket er den eneste anden danske medalje i atletik til en kvinde.

»Det er sådan noget statistiknørder kan gå op i. For mig er det nok først interessant, når jeg engang stopper karrieren og skal se tilbage«, sagde Sara Slott Petersen, der dog ikke stopper lige med det samme.

Jo, hvis Tobias på 2 år hjemme i Aarhus skulle bestemme, men nu har Sara Slott Petersen chancen for at tjene nogle ekstra penge på sin sport.

»Nu er jeg endelig kommet derop, hvor jeg gerne vil være, så jeg fortsætter, så længe jeg kan holde mig på det her niveau«, lovede den 29-årige europamester og OL-sølvvinder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden