Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

OL-atleter er uenige med kronprinsen i regler om brugen af sociale medier under legene i London.

OL 2012
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kronprinsen i strid om OL-atleters ytringsfrihed

Topatleter og politikere kritiserer skarpt det olympiske regelsæt for brug af Facebook og Twitter, som kronprins Frederik er fortaler for.

OL 2012
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Med under to måneder til åbningen af OL i London er kronprins Frederik havnet i en politisk strid som følge af sit medlemskab af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Som IOC-repræsentant i Danmark er kronprinsen fortaler for de nye, omdiskuterede regler for atleternes brug af sociale medier som Facebook og Twitter under legene. De dikterer blandt andet, at atleter kun må skrive i jegform, ikke må rapportere fra konkurrencer og ikke må kommentere andre udøvere.

Talsmanden for de danske håndboldherrer, Bo Spellerberg, mener, at reglerne ødelægger atleternes muligheder for at kommunikere frit.

»Reglerne konflikter med ytringsfriheden. OL bliver mindre farverigt, når man ikke får detaljerne. Derfor er det en forældet tankegang«, siger Bo Spellerberg.

Gade: Kunstigt signal
Badmintonspilleren Peter Gade, der deltager i sit fjerde OL, føler sig ikke personligt berørt, men signalet fra IOC finder han »kunstigt«.

»Det er svært at få til at hænge sammen med at have individuelle og originale idrætsudøvere«, siger han. Flere andre danske medaljehåb er enige.

Her i foråret er det blevet fastslået, at kronprins Frederik er fuldgyldigt medlem af Danmarks Idræts-Forbunds bestyrelse, og på et møde i bestyrelsen 4. maj redegjorde han for IOC’s nye Twitterpolitik: ifølge IOC et forsøg på at beskytte såvel sponsorer som den olympiske ånd.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden