Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

ADVARSEL. Verdens bedste damedouble Yu Yang og Wang Xiaoli fra Kina fik i går en advarsel, fordi de ikke spillede for at vinde. Alligevel lod kineserne sig tabe.
Foto: Saurabh Das/AP

ADVARSEL. Verdens bedste damedouble Yu Yang og Wang Xiaoli fra Kina fik i går en advarsel, fordi de ikke spillede for at vinde. Alligevel lod kineserne sig tabe.

Badminton

Otte badmintonspillere smidt ud af OL for at tabe med vilje

Usportslige aktiviteter har ført til otte eksklusioner i OL-badminton.

Badminton

Otte kvindelige badmintonspillere er blevet smidt ud af OL-turneringen i London, fordi de i en række kampe tirsdag aften gik på banen med det formål at tabe.

Det har Thomas Lund, generalsekretær for det internationale forbund (BWF), netop fortalt på et pressemøde.

Han oplyste endvidere, at Indonesien vil appellere afgørelsen fra det internationale badmintonforbund (BWF).

'Uværdig optræden'

BWF meddelte kl. 15.15, at også Sydkorea har appelleret. Sagens endelige udgang vil blive behandlet i den kommende time, hvorefter der afholdes et pressemøde ved 16-tiden.

Sportsredaktøren

Søren-Mikael Hansen analyserer udsmidningen af otte badmintonspillere ved OL. Kilde: Politiken.tv

De otte badmintonspillere - fire damedoublekonstellationer - kommer fra Kina (2 spillere), Indonesien (2) og Sydkorea (4).

BWF mener, at de otte spillere under gårsdagens kampe, hvor de bevidst forsøgte at tabe, for at undgå specifikke modstandere i kommende kampe, har optrådt uværdigt.

Et kendt problem
Spillere, trænere, ledere, kommentatorer og eksperter har efter de bizarre scener i aftes i Wembley Arena opfordret fjerboldens magthavere om at få sat en stopper for turneringsformatet, hvis hullede format Politiken satte fokus på i en række artikler forud for OL.

BAGGRUND

»Vi har oplevet det før til en holdturnering, hvor koreanerne tabte med vilje til England for at sende os ud«, fortalte sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen, for en uge siden.

Tirsdag aften vakte det opsigt, da verdens bedste damedouble, Yu Yang og Wang Xiaoli, tabte stort til et useedet sydkoreansk par i en kamp, der ikke bød på dueller på mere end fire slag.

Publikum i Wembley Arena buhede de to par ud, mens de forsøgte at overgå hinanden i fejlslag.

Med nederlaget ville Yang og Xiaoli komme i modsatte turneringshalvdel som landsmændene Tian og Zhao, der er rangeret som verdens nummer to. Således ville de to forhåndsfavoritter først kunne møde hinanden i finalen.

Det fik efterfølgende et indonesisk og et andet sydkoreansk par til begge at forsøge at tabe deres indbyrdes kamp, eftersom de nu stod til at møde Yang og Xiaoli.

Dermed er der lige nu kun fire par tilbage i damedouble, heriblandt den danske konstellation med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen.

Det er endnu uklart, om der bliver hentet nye par ind i kvartfinalerne, eller de resterende fire par går direkte til semifinalen.

Inden OL’s start beskrev IOC-præsident Jaques Rogge matchfixing som den største trussel mod de olympiske lege.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce