OL-KVALIFICERET. Om det bliver Sebastian Fleischer selv, der får glæde af den danske OL-kvalifikation afgøres om fire uger i Hyeres.
Foto: DAVE KNEALE/VOLVO OCEAN RACE (arkiv)

OL-KVALIFICERET. Om det bliver Sebastian Fleischer selv, der får glæde af den danske OL-kvalifikation afgøres om fire uger i Hyeres.

Sejlsport

Aflysning udløser en uventet dansk OL-kvalifikation

Brætsejleren Sebastian Fleischers 66.-plads ved VM giver en dansk OL-kvoteplads.

Sejlsport

Med en 66.-plads ved VM i RS:X-klassen er der nu 68 kvalificerede dansker til det forestående OL i London.

Sebastian Fleischer kom ikke i aktion i de sidste tre konkurrence dage ved de olympiske brætsejleres VM ud for Cadiz i det sydlige Spanien, og det gav i sidste ende en olympisk kvoteplads.

LÆS ARTIKEL

Da onsdagens sejladser kl. 12.33 i dag blev afblæst på grund af vindstyrke på omkring 19 sekundmeter, blev den øjeblikkelige stilling ophøjet til slutresultat, og dermed får Danmark den næstsidste af de 38 pladser i det olympiske felt.

18-årige Sebastian Fleischer slutter som nummer 66 ved VM, hvor der var 9 OL-pladser på spil til de bedste ikke-kvalificerede nationer. Den sidste går til Taiwan, der på 70.-pladsen var ét point bedre end Slovakiet.

Kun én dansk brætsejler ved OL
Danmark bliver derimod ikke repræsenteret ved OL i kvindernes klasse.

Lærke Buhl-Hansen slutter godt nok som nummer 57 bedre placeret end Sebastian Fleischer, men der er kun 28 deltagere i kvindernes OL-felt, og den sidste af de syv billetter, der var på spil i Cadez, gik til Portugal for en 52.-plads.

For fire år siden var Danmark repræsenteret i begge klasserne ved henholdsvis Bettina Honoré og Jonas Kældsø, der ikke længere er aktive på topniveau.

Tre sejlere skal kæmpes om OL-billetten

Hvem der får glæde af den seneste danske OL-kvalifikation afgøres ved et stævne i Hyeres, hvor der også sejles intern dansk OL-kvalifikation i 49'er, Laser Radial og Laser.

Ved VM i Cadiz blev Lars Pedersen nummer 85 og Kim Braad Carlsen nummer 91, og de placeringer indgår i sejlunionens overvejelser omkring, hvem der skal indstilles til Danmarks Idræts-Forbund.

Ifølge de danske regler skal der opnås placeringer i top-25 for at optjene point i den interne OL-kvalifikation, men det ser sejlunionen bort fra, når det handler om brætsejlerne.

»Vi har skrevet til drengene, at det bliver resultaterne i de to stævner, der kommer til at ligge til grund for udtagelsen«. fastslår sportschef Thomas Jacobsen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden