OL-PLADS. En tredjeplads ved OL-kvalifikationsstævnet i Miami gav Lotte Meldgaard, Tina Gramkov og Susanne Boidin noget at sejle om senere på måneden.
Foto: Martin Boidin

OL-PLADS. En tredjeplads ved OL-kvalifikationsstævnet i Miami gav Lotte Meldgaard, Tina Gramkov og Susanne Boidin noget at sejle om senere på måneden.

Sejlsport

Tæt udskilningsløb gav endnu en dansk OL-billet

Danmark er sikret deltagelse i kvindernes matchrace ved OL til sommer.

Sejlsport

Efter et nervepirrende udskilningsløb udfor Miami er det danske hold til sommerens olympiske lege udvidet med tre sejlerkvinder.

Hvem der skal have glæde af den nationsplads, der i denne uge blev sejlet hjem af Lotte Meldgaard og hendes besætning, bliver dog første afgjort ved et internt dansk kvalifikationsstævne på Mallorca om fire uger.

Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov deltog i Miami sammen med otte andre matchracehold, der sejlede om de tre resterende tre billetter til det olympiske felt i kvindernes matchrace, der kommer til at bestå af tolv nationer.

Indledende femteplads Efter den indledende rundes otte sejladser blev Danmark nummer fem blandt de seks, der fortsatte i konkurrencen.

Efter runder med sejladser alle mod alle var Lotte Meldgaard og besætningen nummer tre og dermed kvalificeret til en plads i semifinalen.

Den vandt Spanien med 3-1, og derpå var Meldgaard og co. henvist til en altafgørende kamp om tredjepladsen og den sidste plads i OL-feltet.

Danskerne vandt de første to sejladser og havde mod de tre argentinske søstre, Martina, Ana Lucía og María Trinidad Silva således tre 'matchbolde' for at sikre sig OL-pladsen, og de skulle alle tre i spil, inden Lotte Meldgaard styrede sin båd først over målstregen i den sidste sejlads og vandt serien med 3-2.

Duel på Mallorca

Fra søndag 26. februar og seks dage frem skal Lotte Meldgaard på Mallorca sejle om den danske OL-plads mod den eneste anden danske besætning, der sejler med olympiske ambitioner.

Lotte Meldgaard blev nummer 16 ved VM, hvor Trine Abrahamsen, Ida Hartvig Larsen og Trine Palludan sluttede på 21.-pladsen blandt de 29 deltagende mandskaber.

Efter det mandlige håndboldlandshold i søndags og nu de tre kvindelige matchracere er 64 danskere kvalificeret til OL.

Blandt dem er yderligere fem sejlere fordelt på fire klasser, finnjolle, laserjolle, laser radial og 49'er.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden