Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk båd er tæt på VM-medalje og vinder OL-dyst

Allan Nørregaard og Anette Viborg Andreasen ligger nummer to ved VM og vinder dansk OL-udtagelse.

Sejlsport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sejlerne Allan Nørregaard og Anette Viborg Andreasen har vundet den interne danske dyst om en billet til OL i Rio i Nacra 17-klassen.

På næstsidstedagen ved VM i Clearwater i USA fik de to skabt et så stort forspring til konkurrenterne, Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt Christiansen, at de ikke kan indhentes før søndagens Medal Race.

»Jeg er stolt af projektet, vi har kørt. Vi har kørt to både op i verdenseliten på under to år«, siger Allan Nørregaard til Sejlerlandsholdets Facebook-side.

Efter placeringer som henholdsvis nummer seks, tre og to i lørdagens sejladser ligger han og Anette Viborg Andreasen nummer to ved VM før sidstedagen, så de er tæt på en medalje.

Båden med Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt Christiansen ligger nummer otte samlet.

»Nu skal vi hjem og finde ud af, hvordan vi bedst kan forberede os frem mod OL, så vi forhåbentlig kan lave en medalje der«, siger Allan Nørregaard, der allerede har vundet en OL-medalje.

I 2012 vandt han OL-bronze i 49er sammen med Peter Lang.

Der også fortsat danske medaljechancer i både 49'er og 49'er FX.

Flot comeback

I førstnævnte sejlede Jonas Warrer og Anders Thomsen sig op på tredjepladsen i stillingen. Der resterer dog fortsat tre guldfeltsejladser og et Medal Race i klassen.

Mens OL-billetterne er placeret i Nacra 17 og 49'er, så er det fortsat et åbent spørgsmål hos 49'er FX-kvinderne.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard leverede med formidabel sejlads sent lørdag aften dansk tid et flot comeback og sejlede sig op på niendepladsen i stillingen lige efter de hårdeste OL-konkurrenter Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen.

På sjettepladsen i den samlede stilling ligger søstrene Maiken Foght Schütt og Anne-Julie Foght Schütt, som dog ligger et stykke fra de to andre både i OL-regnskabet.

Hansen og Salskov-Iversen står fortsat med de bedste OL-kort på hånden, men meget kan ske i tre guldfeltsejladser og det afsluttende Medal Race ved VM.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden