10.-PLADS. En personlig rekord med 91 hundrededele sekund var 27 hundrededele for lidt for Anders Lie.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

10.-PLADS. En personlig rekord med 91 hundrededele sekund var 27 hundrededele for lidt for Anders Lie.

Svømning

Ny regel koster urutineret OL-svømmer en finaleplads

Anders Lie blev bedste dansker som nummer 10 i 400 meter fri.

Svømning

I foråret lavede det europæiske svømmeforbund en tilsyneladende uskyldig regelændring, der betyder, at svømmerne med de bedste tilmeldingstider i de længste løb fordeles i de sidste to indledende heat mod normalt de sidstre tre heat.

Lidt firkantet sagt kostede det den danske OL-svømmer Anders Lie en plads i EM-finalen i 400 meter fri, at han manglede nogle at konkurrere med i sit indledende heat.

Anders Lie var tilmeldt med 21.-bedste tid og burde efter de tidligere regler have optrådt i et af de tre seedede heats, men i Berlin var han i stedet hurtigste mand i bassinet, inden de sidste to heats.

Anders Lie satte en personlig rekord med en margin på et sekund, da han vandt sit heat i 3.50,62 min., men i sidste ende rakte det kun til en 10.-plads og var 27 hundrededele sekund for langsomt til at snuppe en af de otte pladser i aftenens finale.

For stort overskud til de sidste 100 meter

»Det var lidt urutineret«, erkender 23-årige Anders Lie, der for to år siden deltog ved OL som en del af holdkappen i 4x200 meter fri.

Anders Lie lagde sig midtvejs i heatet i front, ved 300 meter var heatets anden dansker, Anton Ørskov Ipsen, pludselig forrest, men på de sidste 100 meter var Anders Lie 1,6 sekund hurtigere end landsmanden, og det tyder på et FOR stort overskud til sidst.

»Jeg lagde for langsomt ud, og da jeg kom forrest lå jeg og 'hyggede' mig lidt for længe. Jeg havde alt for mange kræfter til sidst«, erkender Anders Lie om den fejlslagne taktik, der dog ikke helt kunne spolere tilfredsheden over EM-starten.

»Det er kun mit andet mesterskabsstævne på langbane efter OL, og jeg har fokuseret mere på min 200-meter på det seneste, og det tegner ganske godt frem mod både min individuelle 200 meter og vores 4x200 meter på lørdag«, siger Anders Lie.

Hurtigere end en olympisk mester og Mads Glæsner

Og så kan Anders Lie bryste sig af at være i prominent selskab som slået ud efter indledende heat i 400 meter fri.

Den tyske verdensrekordholder Paul Biederman blev således nummer 9 i 3.50,42 min., og Anders Lie sluttede lige foran både franskmanden Yannick Agnel, der er olympisk mester i 200 meter fri, og den danske rekordholder Mads Glæsner, der kortfattet betegnede sin indsats som dårlig, da han stivnede på de sidste 100 meter og med 3.51,42 min. sluttede som nummer 17.

Anton Ørskov Ipsen var nogle tiendedele over sin bedste tid og sluttede med 3.52,22 min. som nummer 20 af de 52 deltagere.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce