Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FINALIST. Ingen var hurtigere end Viktor Bromer i en semifinale, der var temmelig anderledes end danskerens indledende heat.
Foto: Gero Breloer/AP

FINALIST. Ingen var hurtigere end Viktor Bromer i en semifinale, der var temmelig anderledes end danskerens indledende heat.

Svømning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mie Ø. og Bromer i EM-finaler med hurtigste tider

Viktor Bromer skal finde den gyldne middelvej, hvis han skal svømme det optimale finaleløb.

Svømning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Både i det indledende heat og semifinalen svømmede Viktor Bromer på den eftertragtede bane 4, og det skal han også i sin første internationale finale på langbane i morgen.

Men Viktor Bromer skal alligevel finde en gylden mellemvej mod sine to hidtidige løb, hvis han skal indfri sin iøvrigt hemmelige målsætning for finalen i 200 meter butterfly.

88 hundrededele hurtigere end den næstbedste

For selv om VIktor Bromer i semifinalen var 88 hundrededele sekund foran den næstbedste, så lurer truslen fra primært Pawel Korzeniowski og to andre, der er inden for et sekund af den hurtige dansker.

»Nu har jeg svømmet 1.55 på to måder, lidt for stresset i starten i morges og lidt for afslappet her til aften. Nu går lige lige op og ser lidt i trænerens papirer og så skulle jeg gerne kunne ramme noget lige i midten«, som Viktor Bromer konkluderede efter med 1.55,55 min. at have været 12 hundrededele sekund langsommere end sin danske rekord fra i formiddags.

INDLEDENDE

Også klubkammeraten fra Aalborg Mie Ø. Nielsen forventer at kunne svømme endnu hurtigere, når hun i morgen svømmer finale i 100 meter rygcrawl som den hurtigste i semifinalerne.

67 hundrededele hurtigere end den næstbedste

Efter at have vundet sin semifinale i 59,51 sek., der er hendes næstbedste efter den danske rekord på 59,36 sek., skulle Mie Ø. Nielsen lure på den anden semifinale, men nærmeste konkurrent var 67 hundrededele langsommere end den danske kortbaneeuropamester.

»Der er meget, der kan gå galt i morgen. Jeg kan glide i starten, kikse en vending og lave et dårligt indslag, og der er andre, der kan overpræstere, men mit løb er også disponeret, så der er lidt mere at skyde med i morgen«, lover den 17-årige EM-favorit.

En af konkurrenterne i morgen er svømmemonsteret Katinka Hosszu, men helt i tråd med hendes altædende taktik, skal ungareren først gennem en finale i 200 meter medley, inden hun skal udfordre Mie Ø. Nielsen.

INDLEDENDE

Der trænes på fuld kraft i Bellahøj Svømmestadion som forberedelse til EM i svømning i Berlin. Kilde: Politiken.tv/ Jens Dresling

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden