Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

EUROPAMESTRE. Så glade var Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume for deres EM-sølvmedaljer i 4x50 meter medley. Nu kan de sende medaljerne videre til Sverige, mens de venter på at få det guld, russerne er blevet frataget.

Svømning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark får EM-guld med næsten et års forsinkelse

Yulija Efimovas dopingdom koster også for de russiske holdkapper.

Svømning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I svømmebassinet går det lynhurtigt, når brøkdele af sekunder afgør fordelingen af guld, sølv og bronze, men på landjorden behøver man ikke hverken stopur eller målfoto for at måle reaktionstiderne.

Således er der gået næsten 11 måneder fra EM på kortbane i Herning til den - formentlig - sidste korrektion af medaljestatistikken fra de fire jubelombruste dage i Jyske Bank Boxen.

Stævnet sluttede godt nok med et skuffelsens suk i den ellers begejstrede hal, da Danmark i kvindernes 4x50 meter medley blev besejret af Rusland, så Danmarks total ved EM endte på 2 guld-, 5 sølv- og 2 bronzemedaljer.

EM-OVERBLIK

Men så blev russeren Yulija Efimova i maj i år dømt for en dopingforseelse, der kostede hende guldet i 200 meter og sølvet i 100 meter brystsvømning, hvilket rykkede Rikke Møller Pedersen op som henholdsvis guld- og sølvvinder, og i denne uge røg så også Ruslands EM-medaljer i de to holdkapper, Efimova havde været en del af.

2-5-2 er blevet til 4-4-1

Dermed er Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume nu også officielle europamestre på kortbane, lige som kvartetten i øvrigt er forsvarende verdensmestre på kortbane og europamestre på langbane i 4x100 meter medley.

Dermed er Danmarks nye medaljetotal fra EM i Herning ændret til 4 guld-, 4 sølv- og 1 bronzemedalje, hvilket giver et avancement fra fjerde- til tredjepladsen i den samlede medaljestatistik for stævnet, som Rusland (9-5-3) topper foran Ungarn (5-3-2).

Efimova var iøvrigt den væsentlige årsag til, at Rusland besejrede danskerne, der i Herning var favoritter til at vinde 4x50 meter medley, men da Efimova på sine 50 meter var 1,42 sek. hurtigere end Rikke Møller Pedersen bidrog det til, at Rusland vandt over Danmark med en marginal på 14 hundrededele sekund.

Karantænen udløber til februar

Den langsommelige sagsbehandling fra Fina, det internationale svømmeforbund, skyldes, at beslutningen om at diskvalificere alle russiske holdkapper, først skulle sendes til det russiske svømmeforbund, men det accepterede dommen, der også omfatter diskvalifikationer af to holdkapsejre fra et par World Cup-stævner i efteråret 2013.

Yulija Efimova blev testet doping 31. oktober 2013 ved et test foretaget uden for konkurrence og idømt en karantæne på 16 måneder, der således udløber 28. februar 2015.

DØMT

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden