REKORD. Med sine 1.43,13 min. på sidsteturen blev Anders Lie alle tiders hurtigste dansker til at svømme 200 meter, da Danmark satte rekord i 4x200 meter fri.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

REKORD. Med sine 1.43,13 min. på sidsteturen blev Anders Lie alle tiders hurtigste dansker til at svømme 200 meter, da Danmark satte rekord i 4x200 meter fri.

Svømning

Bragende dansk rekord tænder et olympisk håb

Jeanette Ottesen, Pernille Blume og mændene i 4x200 meter fri svømmede sig videre ved VM.

Svømning

Uden at presse sin bomstærke krop til det yderste lagde Jeanette Ottesen op til en skandinavisk VM-duel, når der i morgen er finale i disciplinen, hvor Ottesen er verdensmester på langbane.

I det indledende heat ved kortbane-VM i Doha var svenskeren Sarah Sjöström godt nok som den eneste tre tiendedele sekund hurtigere end Ottesen, men efter at have svømmet 25,39 sek. - et halvt sekund fra hendes danske rekord - lovede Jeanette Ottesen, at der var mere at give af, når det i aften gælder semifinalerne.

Sarah Sjöström svømmede på 25,08 sek. efter hun med 52,44 sek. også havde leveret hurtigste indledende tid i 100 meter fri.

Blume i semifinalen i 100 meter fri

Her svømmede Pernille Blume sig med 13.-bedste tid videre til semifinalen i aften med 53,28 sek., der indikerer, at der kunne være basis for en personlig rekord i aften.

Pernille Blumes tid er hendes 4.-hurtigste nogensinde og blot 22 hundrededele sekund fra hendes hidtil bedste, men VM-tiden er eksempelvis hurtigere end hvad hun præsterede sidste år i EM-finalen i Herning, hvor hun blev nummer 9.

100 meter fri blev derimod en frustrerende oplevelse for Julie Levisen, der godt nok svømmede et helt sekund hurtigere hurtigere end til EM i Herning, men 53,83 sek. rakte til den skrækkelige plads som nummer 17, lige uden for semifinalerne, hvor sidste plads gik på 53,56 sek.

Dansk rekord med 12 sekunder

Helt anderledes marginaler var der tale om i mændenes 4x200 meter fri, hvor en dansk kvartet leverede stævnets hidtil største positive overraskelse.

Med 6.58,65 min. pulveriserede Daniel Skaaning (1.45,47 min.), Frederik Siem Pedersen (1.45,62 min.), Frans Johannesen (1.44,43 min.) og Anders Lie Nielsen (1.43,13 min.) den 12 år gamle danske rekord med over 12 sekunder, og det udløste stævnets anden danske finaleplads med 7.-hurtigste tid.

På sidsteturen var Anders Lie halvandet sekund hurtigere end i det individuelleløb i går, og 1.43,13 min. er det hurtigste en dansker har svømmet 200 meter nogen sinde.

Det er første gang siden 2002, Danmark har en mandlig holdkap i en VM-finale, og den aktuelle kvartet var reelt slet ikke kvalificeret til VM, men blev subjektivt udtaget.

Efterfølgende erklærede de fire glade finalister frejdigt, at de nu gik efter en OL-finale om halvandet år i Rio, hvilket vil overgå præstationen ved OL i London, da Skaaning og Anders Lie sammen med Mads Glæsner og færingen Pal Joensen udgjorde holdet, der satte dansk rekord og opnåede en 13.-plads.

Personlig rekord af 18-årig VM-debutant

En markant forbedring leverede også den 18-årige VM-debutant Julie Aglund Lauridsen, der i 800 meter fri barberede fire sekunder af sin personlige rekord med 8.22,78 min.

Julie Aglund Lauridsen vandt sit heat, blev overgået af fire svømmere i det efterfølgende heat og ligger således nummer fem, inden de otte hurtigste i aften svømmer den direkte finale.

Julie Aglund Lauridsen har været gennem et hektisk efterår, hvor det først i næstsidste øjeblik lykkedes at sikre VM-billetten, men det var med en kvalifikation i 400 meter medley en time efter hun forgæves havde jagtet VM-kravet i 400 meter fri.

VM-BILLET

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce