Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nedsmeltning. Peng Shua måtte køres væk fra banen efter en hård kamp i varmen.
Foto: Mike Groll/AP

Nedsmeltning. Peng Shua måtte køres væk fra banen efter en hård kamp i varmen.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinesiske Peng om dramatisk kollaps: Jeg ville så gerne udfordre Wozniacki

Caroline Wozniacki i US Open-finalen efter dramatisk semifinale, hvor varmen fik modstanderen til at kollapse.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kineseren Peng Shuai nægtede at give op i omklædningsrummet, da hun i aftes dansk tid spillede US Open-semifinale mod Caroline Wozniacki.

Selv om Peng kollapsede under kampen og forlod banen for at få behandling i 10 minutter, var hun fast besluttet på at vende tilbage og forsøge at udfordre danskeren en sidste gang.

»Lægen sagde til mig: Du er ikke i stand til at gå ud at kæmpe og konkurrere, for du ser ikke godt ud. Men jeg sagde nej, nej, nej, jeg vil ikke give op. Jeg er nødt til at prøve en gang til, siger Peng Shuai.

»Jeg kom tilbage. Jeg vidste, at jeg ikke kunne blive ved alt for længe, men jeg ville så gerne udfordre hende (Caroline Wozniacki, red.) igen«, tilføjer kineseren.

Ifølge de første rygter udgik Wozniackis modstander med svære kramper, men Peng selv forklarer sit exit med, at varmen overmandede hendes krop under kampen. Hun kan heller ikke huske, om hun selv tilbød at trække sig, eller om beslutningen blev taget for hende.

»Min krop var virkelig varm, og jeg kunne ikke trække vejret. Jeg kunne ikke huske noget. Måske ville de bare ikke have, at jeg døde på banen«, siger Peng Shuai.

Wozniacki påvirket

Kineserens situation gjorde stort indtryk på danskeren.

»Det var meget svært at se på, når jeg så hende kollapse på banen. Tennis er fantastisk, men helbredet er vigtigere«, siger Caroline Wozniacki.

»Man ønsker bare at kæmpe videre og gøre det færdigt. Jeg er ked af det på hendes vegne. Hun spillede godt, og det var uheldigt, at hun fik det dårligt. Jeg håber, at hun er okay«, tilføjer hun.

Wozniacki var på et tidspunkt ovre hos Peng for at sikre sig, at kineseren var okay, før Peng blev kørt fra banen i en kørestol.

I finalen møder Caroline Wozniacki verdensetteren Serena Williams, der i sin kamp udraderede russeren Ekaterina Makarova.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden