Udfordrere.  Murray (tv( og Federer er henholdsvis nr. 2 og 3 på ranglisten.
Foto: John Minchillo (arkiv)/AP

Udfordrere. Murray (tv( og Federer er henholdsvis nr. 2 og 3 på ranglisten.

Tennis

Djokovic-rivaler skal være tålmodige

Kun ganske få spillere kan reelt gøre sig håb om at besejre Novak Djokovic.

Tennis

Det er svært at se, hvem blandt de yngre spillere der skal kunne true Novak Djokovic i Melbourne, og derfor må man fokusere på de fire spillere, der ligger nærmest placeret efter ham på verdensranglisten og som de senere år har været bedst til at presse ham.

Andy Murray (28 år), nr. 2 på ranglisten

  • 2 Grand Slam-titler og 35 i titler alt

Største mål i sæsonen er netop Australian Open, hvor han fire gange tidligere har været i finalen uden at vinde, og så et forsvar af hans olympiske titel i Rio. Tre gange har han tabt Melbourne-finalen til Djokovic, der især de seneste sæsoner har domineret briten og opbygget en 21-9-statistik i indbyrdes opgør. Siden Murray besejrede Djokovic i Wimbledon-finalen 2013 har serberen vundet 10 af de 11 opgør.

»Man er nødt til bare at blive ved med at lære – at se hans kampe og tjekke, om der er nogen form for svaghed, man kan udnytte. Måske kommer han lidt ud af form, for det er meget vanskeligt at holde så højt et niveau i så lang en periode«, siger Andy Murray ifølge bbc.com.

Murray, der fortsat har Amélie Mauresmo som træner, skal være far i næste måned, men hvis hans kone, Kim, føder tidligere end ventet, under Australian Open, rejser han hjem.

Roger Federer (34 år), nr. 3 på ranglisten

  • 17 Grand Slam-titler og 88 i alt

Det schweiziske ikon har ikke taget en Grand Slam-titel siden 2012 ved Wimbledon, og det er da også den pokal, han satser på igen i år. I forhold til Djokovic, så var det Federer, som sidste år havde det bedste tag på ranglistens suveræne førstemand. Tre gange vandt Federer deres opgør, men det lykkedes ikke under Grand Slam-turneringerne. Indbyrdes: 22-22.

Der har tidligere været hårde ord mellem Federer og Djokovic, bl.a. på grund af en periode, hvor serberen efter Federers mening tog for mange ’falske’ pauser i selskab med sundhedspersonalet under kampene. Og da Federer besejrede Djokovic ved ATP-finalerne i slutningen af 2015-sæsonen, udtalte Djokovic, at han havde »foræret Federer sejren« ved at lave for mange lette fejl. Det tog schweizeren ilde op og fastslog, at »jeg vil tillade mig at give mig selv lidt ros for at kunne afvise ham i denne kamp«.

Roger Federer har ikke længere Stefan Edberg om bord, men har som ny makker til sin mangeårige træner Severin Lüthi engageret den tidligere kroatiske top-10-spiller Ivan Ljubicic. Pudsigt nok var denne inden da træner for Milos Raonic, der for nylig besejrede Federer i Brisbane-finalen.

Stan Wawrinka (30 år), nr. 4 på ranglisten

  • 2 Grand Slam-titler og 12 i alt

Federers landsmand har fået et sent gennembrud til den absolutte elite, men han besidder med sine meget kraftfulde slag det våben, der skal til for at drille Djokovic. Sidste år slukkede han serberens drøm om endelig at vinde French Open, og de seneste tre sæsoner har han spillet stærkt underholdende femsætskampe mod Djokovic i Melbourne. Djokovic fører dog overlegent deres statistik med 19-4.

Man kan sige, at Wawrinka til tider er sin egen værste modstander, da han har en vane med at skælde sig selv så meget ud, når spillet ikke fungerer, at han helt mister overblikket. Det koster hver sæson en stribe unødvendige nederlag, selv om hans svenske træner, Magnus Norman, har arbejdet meget med det mentale niveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Rafael Nadal (29 år), nr. 5 på ranglisten

  • 14 Grand Slam-titler og 67 i alt

Da spanieren for nylig tabte til Djokovic i Doha-finalen, var det første gang, serberen kom foran i deres indbyrdes statistik, som nu lyder på 24-23 efter ti års dueller. Nadal påpeger, at han efter sæson 2015, som var den dårligste i karrieren, ser sit spil som en opbygning til igen at kunne dominere under grusbanesæsonen.

Men den skræmmende mangel på dybde i slagene, der var med til at gøre forrige sæson til en grim oplevelse, fortsatte i Doha, og hvis ikke fighteren fra Mallorca finder selvtillid til at holde modstanderne længere væk fra baglinjen og dermed skaber plads til at komme ind med den store forhånd, så kan det igen blive en svær sæson.

Mens rivalerne har tilknyttet diverse tennisstjerner i deres trænerstab, så har Nadal holdt fast i onkel Toni.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce