0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

  Alt om EP19

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Pia Kjærsgaard ved Dansk Folkepartis valgaften på Christiansborg.

EP19
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pia Kjærsgaard efter vælgerlussing: Måske er det »alle de klimatossers« skyld

Danske Folkepartis tidligere formand og formand for Folketinget Pia Kjærsgaard har hårde ord efter målinger.

EP19
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Dansk Folkepartis tidligere formand og nuværende formand for Folketinget Pia Kjærsgaard retter skytset mange steder hen i sin tale oven på de første valgstedsmålinger til Europa-Parlamentsvalget.

Der blev skudt mod EU, pressen og interessen for klimaet.

»Vi har været en del igennem. Vi har haft en Meld- og Feld-sag, som endnu ikke er afsluttet. Det er over tre år siden, den er begyndt. Vi sidder med r-ø-v-e-n på kogepladen. Det er ganske urimeligt, at sådan noget ikke er afgjort, at holde os hen på den måde. Og det er typisk EU-systemet bare at vente«, siger Pia Kjærsgaard.

Den tidligere formand og skaber af Dansk Folkeparti fortsætter derefter med en opsang til pressen, der også er til stede ved festen.

»Jeg kender jer pressefolk. I vil stå med spydige smil, når Kristian Thulesen Dahl (DF’s formand red.) kommer. I burde være meget mere saglige. Men I er velkommen uanset hvad. Vi er venlige mennesker«, sagde Pia Kjærsgaard:

»Men man diskuterer ikke med demokratiet og folkets valg. Måske er det alle klima… - hvad er det nu, man kalder dem - klimatosser? Nej, alle dem, der alene går op i klima. Det gør vi også i Dansk Folkeparti, men det er ikke dét, vi alene går op i«.

Thulesen Dahl: Brexit har gjort danskerne nervøse

Senere kom partiformand Kristian Thulesen Dahl med sine kommentarer til de exitpolls, der foreløbigt giver partiet enten et eller to mandater.

»På valgaftenen for fem år siden lå vi og vippede mellem 3 og 4 mandater, og vi fik 4. Denne gang ligger vi og vipper mellem 1 og 2 mandater. Jeg tipper på to«, sagde partiformanden til tilhørernes jubel.

»Hvis det lykkes os, så er vi godt kørende. Så kan vi sende to folk afsted, og det vil være et rigtigt godt fundament for os«.

Kristian Thulesen Dahl pegede på klimaet og brexit som to mulige grunde til partiets tilbagegang:

»Denne gang har der været mere fokus på klima. Det kan godt være, at det koster Dansk Folkeparti stemmer. Men danskerne skal vide, at uanset, hvad der er oppe i tiden, så står vi fast på vores synspunkter«, sagde Kristian Thulesen Dahl.

»Vi må også erkende, at diskussionen om brexit har været svær for Dansk Folkeparti. Det har smittet af på danskernes synspunkt og gjort dem nervøse«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.