Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Håbet svinder for de savnede efter mudderskred i Californien

1250 redningsarbejdere forsøger med droner, tungt udstyr og hunde at finde overlevende efter mudderskred.

Internationalt

Redningsarbejdere har fredag udvidet deres søgning efter fem savnede mennesker i det sydlige Californien, hvor 18 er bekræftet dræbt i mudderskred.

De savnede er i alderen fra to til 30 år, oplyser politiet i Santa Barbara ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Vinduet er ved at lukke. Men vi er stadig optimistiske. Der har før været masser af tilfælde, hvor folk er blevet fundet en uge efter«, siger talsmand for brandvæsenet i Santa Barbara Mike Eliason.

Omkring 1.250 redningsarbejdere arbejder mod tiden for at finde overlevende med droner, tungt udstyr og hunde.

Således pløjer gravemaskiner sig gennem de mudderbelagte veje. I nogle områder ligger der op mod fire meter mudder, oplyser embedsmænd.

»Det er tungt, og det er vådt, og det gør det svært for redningsarbejderne derude«, siger chefen for brandvæsenet i Sacramento, Pat Costamagna.

Massive mængder regn

Det seneste dødsoffer var 87-årige Joseph Bleckel, der blev fundet i sit hjem i velhaverbyen Montecito fredag.

Det var massive mængder regn, der natten til tirsdag rev alt omkuld i og omkring Montecito, hvor der bor mange berømtheder.

18 er bekræftet døde, og blandt dem er børn, oplyser brandvæsenet i Santa Barbara. De dræbte er i alderen fra tre til 89 år.

De 9.000 indbyggere i Montecito nordøst for Los Angeles regnede ellers sig selv for heldige.

Den største skovbrand, som nogensinde er blevet registreret i Californien, gik nemlig uden om deres lille enklave, da den var størst i december sidste år.

Alligevel fik flammerne ram på dem. For det var ildens hærgen, som fik jorden til at skride under regnvejret, efter at skovbranden havde brændt meget af bevoksningen i området væk.

Og de fleste indbyggere i Montecito ignorerede advarslerne. Kun mellem ti og 15 procent af de 7.000 indbyggere, som fik besked på evakuere, fulgte opfordringen, rapporterer CNN.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce