Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Petros Giannakouris/AP
Foto: Petros Giannakouris/AP

Et hold af tyrkiske efterforskere på vej ind i Sudi-Arabiens konsulat i Istanbul for at foretage undersøgelser i forbindelse med sagen om den forsvundne journalist Jamal Khashoggi. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den forsvundne journalist: Tyrkiske efterforskere forlod saudiarabisk konsulat efter otte timer og tog jord fra konsulatets have med sig

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et hold af tyrkiske efterforskere har natten til tirsdag forladt Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul efter at have foretaget undersøgelser i forbindelse med sagen om den forsvundne journalist Jamal Khashoggi.

Iført hvide dragter og blå handsker undersøgte det tyrkiske politi og en saudiarabisk delegation konsulatet i otte timer for spor efter Jamal Khashoggi.

Da efterforskerne forlod konsulatet, tog de blandt andet jord fra konsulatets have med sig.

Jorden blev lastet i varevogne, inden efterforskerne forlod stedet. Det oplyser en embedsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Jamal Khashoggi var en kendt kritiker af kongefamilien i Saudi-Arabien.

Han lever i eksil i USA og har været savnet, siden han gik ind på konsulatet i den tyrkiske storby den 2. oktober. Tyrkiske embedsfolk frygter, at han er blevet dræbt på konsulatet.

Saudi-Arabien afviser anklagerne.

Mandag rapporterede tv-stationen CNN, at Saudi-Arabien arbejder på en rapport, der vil beskrive, at Jamal Khashoggi døde under en afhøring foretaget af Saudi-Arabien.

CNN citerer to unavngivne kilder. En af dem advarer om, at der stadig arbejdes på rapporten. Derfor kan den se anderledes ud, når den fremlægges.

Den anden kilde oplyser ifølge CNN, at afhøringen blev udført uden tilladelse fra højere instanser i Saudi-Arabien.

CNN-historien er ikke bekræftet af Saudi-Arabien, og ingen andre medier har fremlagt lignende oplysninger.

Ifølge nyhedsbureauet AP ankom et rengøringshold til det saudiarabiske konsulat i Istanbul, et par timer før undersøgelsen gik i gang mandag eftermiddag.

Undersøgelsen af konsulatet beskrives af AP som ekstraordinær, fordi Wienerkonventionen slår fast, at konsulater og ambassader teknisk set tilhører det pågældende land og ikke det land, som konsulatet omgives af.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden