Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
2m/AP
Foto: 2m/AP

24-årige Louisa Vesterager Jespersen fra Ikast og 28-årige Maren Ueland fra den norske by Bryne bliver mandag den 17. december fundet dræbt nær deres telt i et populært turistområde i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bestialsk video, anholdelser og terrorforbindelse: Det ved vi om dobbeltdrabet i Marokko

Fire mænd er anholdt, mistænkt for drabene på en dansk og en norsk kvinde.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske kvinde Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde Maren Ueland blev mandag fundet dræbt i Marokko.

Her er, hvad vi ved om dobbeltdrabet:

 • 24-årige Louisa Vesterager Jespersen fra Ikast og 28-årige Maren Ueland fra den norske by Bryne bliver mandag den 17. december fundet dræbt nær deres telt i et populært turistområde i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene i Marokko. Der er tegn på vold fra et skarpt instrument på kvindernes hals.
 • Fire mænd er mistænkt for drabene. En af dem blev anholdt i Marrakesh tirsdag den 18. december. De tre andre marokkanske mænd blev anholdt torsdag den 20. december, da de forsøgte at flygte sydpå i en bus mod Agadir.
 • De tre marokkanske mænd havde fire knive på sig, siger politiet i Marokko til det norske medie VG.
 • Myndighederne efterforsker dobbeltdrabet som en terrorhandling.
 • Politiets Efterretningstjeneste (PET) bekræfter, at der florerer en video på internettet, der angiveligt viser drabet på den ene af de to kvinder. PET oplyser i en pressemeddelelse torsdag, at de og Rigspolitiet stadig er i gang med at undersøge ægtheden af likvideringsvideoen.
 • PET oplyser, at videoen og den foreløbige efterforskning ifølge de marokkanske myndigheder peger i retning af, at drabene muligvis kan relateres til den militante gruppe Islamisk Stat (IS).
 • Ifølge lokale medier camperede de mistænkte mænd i nærheden af kvinderne, men de forlod området, få timer før de dræbte blev fundet.
 • Imlil ligger 70 kilometer syd for Marrakesh og bruges ofte som udgangspunkt for ture til bjerget Toubkal, der med sine 4167 meter er det højeste bjerg i Nordafrika.
 • De to kvinder var på en måned lang rejse og var erfarne friluftsmennesker. Begge studerede på Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.
 • Torsdag aften beretter det norske nyhedsbureau og det marokkanske medie Marocco World News, at en ny video florerer, hvor fire mænd ses sværge troskab til Islamisk Stat (IS). Mændene skal angiveligt være dem, som er anholdt i sagen. Det norske kriminalpoliti undersøger videoens ægthed i forbindelse med deres efterforskning. Det samme gør PET.
 • Ifølge Reuters bekræfter den marokkanske anklagemyndighed dog ægtheden og siger, at de mistænkte truer med at udføre angreb.

Her er, hvad vi endnu ikke ved med sikkerhed:

 • Vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvad motivet til dobbeltdrabet er?
 • Vi ved endnu ikke med sikkerhed, om dobbeltdrabet var planlagt eller en mere spontan forbrydelse?
 • Vi ved endnu ikke, om de formodede gerningsmænd handlede på egen hånd, eller om de udførte en ordre på vegne af Islamisk Stat?
 • Vi ved endnu ikke med sikkerhed, om videoerne, der er i omløb, viser drabene på Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde Maren Ueland?


Kilder: NTB, VG, AP, AFP, lokale marokkanske medier, det norske udenrigsministerium, PET, Marocco World News

ritzau/Politiken

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden