Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Paul Ratje/Ritzau Scanpix
Foto: Paul Ratje/Ritzau Scanpix

Forvirring hersker i El Paso, hvor hundredvis af migranter er samlet, uden at myndighederne har en plan for, hvad der skal ske med dem.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Endnu et migrantbarn dør på grænsen mellem USA og Mexico

Nu er en 8-årig dreng og en 7-årig pige død i myndighedernes varetægt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Endnu et barn er død på grænsen mellem USA og Mexico. Og endnu en gang var barnet i myndighedernes varetægt.

Det oplyser de amerikanske immigrationsmyndigheder ifølge nyhedsburauet AP fra El Paso i Texas.

Det drejer sig om en 8-årig dreng fra Guatemala, der er død i myndighedernes varetægt. Det er anden gang i løbet af kort tid, at et migrantbarn er død. I midten af december døde et 7-årig pige også fra Guatemala ligeledes i myndighedernes varetægt

Den 8-årige dreng døde kort efter midnat tirsdag, oplyser det amerikanske grænsepoliti.

Den 8-årige viste »tegn på mulig sygdom« i løbet af mandagen. Diagnosen lød på forkølelse og feber, som han fik medicin for. Derefter blev sendt hjem mandag eftermiddag - altså juleaftensdag.

Drengen kom retur til hospitalet senere mandag med kvalme og opkast, og døde få timer senere, fortæller grænsepolitiet, der har givet Sikkerhedsministeriet besked om dødsfaldet.

Andet dødsfald

Tidligere i december døde Jakelin Caal Maquin, en syvårig pige fra Guatemala, som ulovligt forsøgte at krydse grænsen til New Mexico sammen med sin far og 163 andre migranter.

Jakelin Caal Maquin døde efter at have været i den amerikanske grænsekontrols varetægt i to døgn. Hendes far gjorde grænsebetjentene opmærksomme på pigens dårlige tilstand, men de valgte at udskyde en lægelig undersøgelse til efter en bustur på halvanden time. Bussen nåede dårligt nok frem, før den syvårige pige holdt op med at trække vejret.

Der hersker i det hele taget temmelig meget kaos på grænsen. Den amerikanske tv-station fortæller, at et par hundrede migranter er blevet sat af på en busstation i El Paso uden plan for, hvordan de skulle indkvarteres.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden