Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

I 2015 slog antallet af illegale migranter ved EU's grænser rekord med 1,8 mio. I 2018 blev 150.000 illegale migranter registreret.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU's grænseagentur: Langt færre migranter kommer til Europa

I 2018 blev der registreret det laveste antal af illegale migranter ved EU’s grænser i fem år. Især ved den italienske grænse er antallet faldet, mens der er kommet større pres på Grækenland og Spanien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

150.114. Så mange mennesker blev der registreret ved EU’s grænser i 2018.

Det er det laveste antal siden 2013, skriver EU’s grænseagentur Frontex i sin risikoanalyse for 2019, som udkom i dag.

Faldet hænger især sammen med valget af Italiens nye regering, som i sommeren strammede gevaldigt op på migrationspolitikken med indenrigsministeren Salvini i spidsen og blandt andet nægtede migrantskibe at komme i havn på de italienske kyster.

Det lykkedes altså den italienske regering at nedbringe antallet af illegale migranter, der ankommer til Italien. I 2018 var der nemlig 80 procent færre migranter, der krydsede den centrale del af Middelhavet til Italien, end i året før.

2015 har dog rekorden. Det år, hvor politiet forsøgte at standse flygtninge på de danske motorveje, blev der registreret 1.800.000 mennesker ved de europæiske grænser.

Flere migranter i Grækenland og Spanien

Efter valget af den indvandrerkritiske italienske regering mærker især Grækenland og Spanien et pres.

Dobbelt så mange migranter kom til Spanien fra Nordafrika i 2018 i forhold til året før. Netop denne rute tog flest migranter i deres forsøg på at komme til Europa sidste år. Frontex registrerede over 57.000 mennesker ved den spanske grænse.

Næsten lige så mange mennesker kom til Grækenland. Her blev der registreret 56.500 migranter. Der var især flere, som kom til Grækenland fra Tyrkiet.

Sidste år begyndte grænseagenturet at indsamle oplysninger om migranternes køn og alder. Næsten en femtedel af de registrerede migranter sidste år påstod, at de var under 18 år. Størstedelen af de registrerede børn er kommet til Europa via Middelhavet.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden