Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Frank Einar Vatne/Ritzau Scanpix
Foto: Frank Einar Vatne/Ritzau Scanpix

Det nødstedte skib fotografetet fra kysten ud for norske Hustadvika. (Photo by Frank Einar VATNE / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godt 100 reddet med helikopter: Lang nat venter for 1200 passagerer på nødstedt norsk krydstogtskib

Lørdag aften er kun 103 evakueret fra skib i knibe nord for Molde. Men evakuering fortsætter natten igennem.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ud på aftenen lørdag står det klart, at det foreløbig kun er lykkedes at evakuere 103 ud af de 1300 mennesker om bord på krydstogtskibet 'Viking Sky', der ikke for egen kraft kan nå i norsk havn.

Der er storm i området mellem Trondheim og Molde, og det bliver en lang nat for dem, der er tilbage på det 228 meter lange skib.

Men redningstjenesten anser alle om bord for at være i trygge hænder, rapporterer norsk tv NRK. Evakueringerne med helikoptere vil fortsætte.

»Vi vil fortsætte evakueringerne natten igennem. Vi har brugt lang tid på at få de første 100 evakueret. Samtidig arbejdes der på at få motorerne i gang igen, siger Borghild Eldøen fra redningstjenesten.

Der er lørdag aften fem helikoptere ude ved 'Viking Sky', der var på vej fra Tromsø i Nordnorge, til Stavanger.

De fleste om bord er briter og amerikanere, men der er også folk fra en række andre lande på skibet.

Tre af de evakuerede er kommet alvorligt til skade, skriver avisen Verdens Gang. Det er ikke oplyst, hvordan de er kommet til skade.

De er blevet overført til hospitaler i Trondheim og Molde.

Yderligere seks har fået knubs og mindre skader på kroppen.

Nogle af de passagerer, der er reddet i land, er meget chokeret.

»Jeg blev bange. Jeg har aldrig oplevet noget så skræmmende. Jeg begyndte at bede, og jeg bad for, at alle var i sikkerhed om bord, siger Janet Jacob.

Hun var på skibet sammen med sin mand og to venner.

»Vinden var som en tornado, fortæller hun om helikopterturen fra skibet til land. Her blev de evakuerede indkvarteret på hoteller i Kristiansund og Molde.

'Viking Sky' kom i problemer ved 14-tiden og sendte et nødopkald ud for Hustadvika. På et tidspunkt krængede skibet voldsomt. Formentlig fordi det ikke havde motorkraft til at at gå op mod vinden og de adskillige meter høje bølger.

To redningsbåde, den ene fra selskabet Maersk, som forsøgte at nå frem til skibet, måtte vende om i det hårde vejr, oplyste skibstjenesten Marine Traffic til det norske nyhedsbureau NTB.

Det lykkedes at genstarte den ene af motorerne. Lørdag aften overvejede man at få slæbetove kastet over til 'Viking Sky' fra skibe, der var nået frem for at hjælpe.

Et lastfartøj, der var ude for at bistå 'Viking Sky', fik selv motorstop og slagside lørdag aften, og her måtte helikopterne hive ni besætningsmedlemmer op.

»Ifølge de norske myndigheder er der ikke oplysninger om danskere om bord, oplyser den vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice.

'Viking Sky' sejler under norsk flag. Det blev indsat i drift i 2017.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden