Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

28 personer er døde i turistbusulykke på portugisisk ø

Den tyske ambassade bekræfter, at tyskere er blandt de omkomne i en ulykke med en turistbus på Madeira.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 28 personer er omkommet efter en ulykke med turistbus på den portugisiske ø Madeira i Atlanterhavet.

Det skriver flere portugisiske medier. Heriblandt nyhedsbureauet Lusa, radiostationen TSF og tv-stationen Sic.

»Jeg har ikke nogen ord, der kan beskrive, hvad der er sket. Jeg kan ikke sætte mig ind i disse personers lidelse«, siger den lokale borgmester Filipe Sousa til Sic.

Usikkerhed om ofre

Ifølge borgmesteren er alle de omkomne turister fra Tyskland, men han tilføjer, at der kan være fodgængere, som er blevet ramt af bussen.

Den portugisiske præsident, Marcelo Rebelo de Sousa fortæller derimod til Sic, at nogle af ofrene er fra Madeira, men at de fleste er tyskere. Præsidenten vil i løbet af natten rejse til Madeira.

Tysklands ambassade oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at der er tyskere blandt de dræbte, men den oplyser ikke, hvor mange der er tale om.

Tidligere onsdag aften meddelte Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark, at det ikke har modtaget oplysninger om danskere i ulykken.

Væltede ned ad skrænt

Borgmester Filipe Sousa oplyser, at der var 55 personer med bussen.

Den væltede angiveligt ned ad en stejl skrænt, da den røg af vejen øst for hovedstaden i regionen Madeira, Funchal, siger borgmesteren. Tv-billeder viser den hvide bus ligge på siden på en skrænt nær en smal vej.

Indbyggere i området fortæller, at vejret var fint, da ulykken skete først på aftenen. Myndighederne er ved at efterforske årsagen til ulykken.

Lokale myndigheder oplyser ifølge det tyske medie Bild, at det er 17 mænd og 11 kvinder, der er omkommet.

Flere ambulancer er til stede ved den væltede bus, oplyser Sic.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden