Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joshua Roberts/Ritzau Scanpix
Foto: Joshua Roberts/Ritzau Scanpix

Nancy Pelosi og Chuck Schumer deler ikke justitsminister William Barrs udlægning af Mueller-rapporten.»Hvad justitsminister Barr siger om at forstyrre arbejdet, og hvad den særlige anklager Mueller siger, står i skærende modsætning til hinanden«, skriver de i en fælles udtalelse.

Topdemokrater ser røde lamper blinke i Mueller-rapport

Kongressens topdemokrater er ikke enige i, at Donald Trump ikke har forstyrret Rusland-undersøgelsen.

Internationalt

Efter at den særlige anklager Robert Muellers rapport langt om længe er blevet offentliggjort, har demokraterne i USA's Kongres for første gang selv fået lov til at kaste et blik på undersøgelsen.

Og de er langtfra enige med justitsminister William Barrs konklusion om, at præsident Donald Trump ikke forstyrrede Rusland-undersøgelsen.

Blandt de utilfredse demokrater er Nancy Pelosi og Chuck Schumer.

De er henholdsvis formand for Repræsentanternes Hus og Demokraternes leder i Senatet og er de to øverste demokrater i Kongressen.

»En ting står klart: Justitsminister Barr har præsenteret en konklusion om, at præsidenten ikke hindrede arbejdet, men den konstatering ser Muellers rapport ud til at underminere«, skriver Nancy Pelosi på Twitter.

I en fælles udtalelse med Chuck Schumer lyder det videre:

»Hvad justitsminister Barr siger om at forstyrre arbejdet, og hvad den særlige anklager Mueller siger, står i skærende modsætning til hinanden«.

Justitsminister William Barr præsenterede først 24. marts og siden på et pressemøde torsdag sin vurdering af Mueller-rapporten.

Mange demokrater mistænkte dog ministeren for at udlægge konklusionerne på måde, der tilgodeså Trump.

Derfor ønsker demokraterne nu at have mulighed for at spørge Robert Mueller om rapportens indhold ved en høring.

Jerrold Nadler, der står i spidsen for retsudvalget i Repræsentanternes Hus, har derfor indkaldt Mueller til høring i udvalget senest 23. maj.

Det fremgår af en indkaldelse, han har lagt på Twitter.

Den tidligere FBI-chef Robert Mueller har siden maj 2017 undersøgt, hvorvidt der var russisk indblanding i præsidentvalget i USA i 2016.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden