Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tolga Akmen/Ritzau Scanpix
Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

Michael Gove - miljøminister. På 'Leave'-fløjen. Nummer to på listen over bookmakernes favorit efter Boris Johnson. Har antydet, at han er parat til at udskyde datoen for brexit endnu en gang i stedet for at forlade EU uden en aftale den 31. oktober. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er de ti konservative, som håber at efterfølge May

Nogle vil ud af EU, aftale eller ej - andre er klar til at udskyde brexit-dato for at forhandle en ny aftale.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mandag har Det Konservative Parti i Storbritannien annonceret, hvem der officielt er kandidater til at efterfølge Theresa May som partileder og premierminister:

* Boris Johnson - tidligere udenrigsminister og tidligere borgmester i London. Forhåndsfavorit. En ledende skikkelse i "Leave"-kampagnen for at få briterne ud af EU. Fastholder, at briterne skal ud af EU 31. oktober - med eller uden en aftale.

* Michael Gove - miljøminister. På "Leave"-fløjen. Nummer to på listen over bookmakernes favorit efter Boris Johnson. Har antydet, at han er parat til at udskyde datoen for brexit endnu en gang i stedet for at forlade EU uden en aftale den 31. oktober.

* Jeremy Hunt - overtog posten som udenrigsminister efter Boris Johnson i juli. Stemte i 2016 for at blive i EU, men siger, at han vil sikre en bedre brexitaftale end Mays. Vil ikke tage et "no-deal" scenarie af bordet.

* Dominic Raab - tidligere brexitminister. Gik af i protest mod Mays brexitaftale. På "Leave"-fløjen. Mener, at briterne skal være klar til at forlade EU uden en aftale, hvis man ikke får forhandlet en bedre aftale på plads.

* Matt Hancock - sundhedsminister. Stemte for at blive i EU, men har siden skiftet til brexitfløjen. Er imod at forlade EU uden en aftale.

* Sajid Javid - indenrigsminister. Stemte for at blive i EU, men lover nu at sikre en bedre brexitaftale end Mays. Foretrækker at forlade EU med en aftale, men har sagt, at han også kan acceptere et brexit uden en aftale.

* Andrea Leadsom - tidligere økonomiminister. På "Leave"-fløjen. Ønsker brexit 31. oktober - med eller uden en aftale.

* Esther McVey - tidligere arbejdsminister. Kompromisløs brexitforkæmper. Ønsker brexit 31. oktober - med eller uden en aftale.

* Rory Stewart – udviklingsminister. Stemte for at blive i EU, men er nu på brexitfløjen. Afviser at forlade EU uden en aftale.

* Mark Harper, tidligere "indpisker" hos de konservative i parlamentet. Stemte for at blive i EU. Klar til at udskyde brexit igen for at sikre en aftale, men siger, at han også er klar til at forlade EU uden en aftale.

Kilder: AFP, BBC

/ritzau/

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden