0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Oluf Dragsbo. Som Politiken-abonnent kan du ubegrænset dele artikler med dine venner og familie.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

USA vil have danske soldater til Syrien og sætter regeringen i et stort dilemma

USA vil have soldater fra blandt andet Danmark til at afløse amerikanske soldater i det nordøstlige Syrien, erfarer Politiken. Det vil sætte Danmark i en klemme mellem Tyrkiet og USA, men Socialdemokratiets forsvarsordfører er positiv.

Mads Nissen/POLITIKEN
Foto: Mads Nissen/POLITIKEN

For to år siden trænede danske specialstyrker en irakisk brigade til kampen mod IS. Nu vil USA have danskerne til at træne kurdiske militsfolk i stabiliseringen af det nordøstlige Syrien efter sejren over IS.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den nye socialdemokratiske regering og det nyvalgte folketing står over for en svær beslutning, efter at USA har bedt Danmark og en række andre lande om at sende soldater til det nordøstlige Syrien. Området kontrolleres af kurdiske oprørssoldater.

Hverken Udenrigs- eller Forsvarsministeriet ønsker at kommentere den amerikanske henvendelse, der ifølge Politikens oplysninger blev drøftet på et møde i Udenrigspolitisk Nævn i sidste uge. Politiken erfarer fra en række kilder tæt på processen, at USA blandt andet vil have danske specialstyrker fra Jægerkorpset og Frømandskorpset til området. De danske specialstyrker har igennem nogen tid arbejdet med planlægningen.

I det kurdiskkontrollerede område skal danskerne være med til at rådgive og træne lokale kurdiske soldater fra YPG-militsen. Kurderne står både over for resterne af Islamisk Stat og det russiskstøttede syriske Assad-regime, der er ved at have generobret kontrollen med det meste af det øvrige Syrien.

Du er der næsten

Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce