0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hongkong slikker sine sår: »Jeg er bange for, at vi vil tabe kampen. Brutaliteten vil ingen ende tage«

I Hongkong trækker politi, aktivister og borgere luft ind efter flere dages heftige kampe. Spørgsmålet er nu, om vreden blusser op igen forud for den kommende weekends distriktsvalg.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

En nervøs og berørt mor er mødt op foran Hongkongs polytekniske universitet i håb om at finde sin søn. Hun har set tv-billeder af ham blive anholdt af politiet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Med nød og næppe undgik 21-årige So at blive arresteret, da hun natten til i går sammen med op mod 70 andre demonstranter krøb langs et nybygget metrospor, der skar sig igennem de barrikader, som betjente havde sat op rundt om det polytekniske universitet i Hongkong.

»Alle inde på universitet kendte til flugtruten, men vi var alligevel rædselsslagne for at bruge den og blive opdaget«, siger hun.

Konfrontationerne ved universitet var den hidtil største styrkeprøve mellem demonstranter og politi i de næsten seks måneder, konflikten i Hongkong har stået på. De sortklædte unge brugte ikke bare brosten og molotovcocktails, men også buer og pile, mens politiet anvendte massive mænger tåregas samt gummikugler og pebergas.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter