0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hongkong slikker sine sår: »Jeg er bange for, at vi vil tabe kampen. Brutaliteten vil ingen ende tage«

I Hongkong trækker politi, aktivister og borgere luft ind efter flere dages heftige kampe. Spørgsmålet er nu, om vreden blusser op igen forud for den kommende weekends distriktsvalg.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

En nervøs og berørt mor er mødt op foran Hongkongs polytekniske universitet i håb om at finde sin søn. Hun har set tv-billeder af ham blive anholdt af politiet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Med nød og næppe undgik 21-årige So at blive arresteret, da hun natten til i går sammen med op mod 70 andre demonstranter krøb langs et nybygget metrospor, der skar sig igennem de barrikader, som betjente havde sat op rundt om det polytekniske universitet i Hongkong.

»Alle inde på universitet kendte til flugtruten, men vi var alligevel rædselsslagne for at bruge den og blive opdaget«, siger hun.

Konfrontationerne ved universitet var den hidtil største styrkeprøve mellem demonstranter og politi i de næsten seks måneder, konflikten i Hongkong har stået på. De sortklædte unge brugte ikke bare brosten og molotovcocktails, men også buer og pile, mens politiet anvendte massive mænger tåregas samt gummikugler og pebergas.

Tirsdag aften så politiet ud til at have vundet slaget. Betjente i kampuniformer afspærrede alle indgange til universitetet, hvis bygninger stod hen som mørke skygger på den sorte himmel. Omkring 1.100 demonstranter blev anholdt alene mellem mandag og tirsdag – den hidtil største masseanholdelse i løbet af konflikten – og kun omkring 100 demonstranter opholdt sig stadig inde på universitetet, hvoraf de fleste, hvis ikke alle, sidst på aftenen i går besluttede sig for at overgive sig.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter