0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
-/Ritzau Scanpix
Foto: -/Ritzau Scanpix

Sundhedspersonale desinficerer flygtningelejren Wavel i Libanon, efter det første bekræftede tilfælde af coronavirus er fundet i lejren.

Libanon registrerer første coronatilfælde i flygtningelejr

Wavel-flygtningelejren i Libanon er i lockdown, efter at en kvinde fra Syrien har fået påvist coronavirus.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Libanon har registreret det første tilfælde af coronavirus i en palæstinensisk flygtningelejr. Det er det første tilfælde, der er registreret i en af landets talrige og overfyldte flygtningelejre.

Det oplyser FN's hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge (UNRWA).

Den smittede er en palæstinensisk kvinde fra Syrien, og hun er nu bragt til hospitalet Rafic Hariri i Beirut.

Medicinske eksperter har efterfølgende besøgt Wavel-lejren i dalen Bekaa, der ligger i den østlige del af Libanon, for at udføre test.

Det rapporterer Libanons officielle nyhedsbureau, National News Agency (NNA).

Testene har været fokuseret omkring kvindens pårørende og andre, hun har været i kontakt med, samt 50 'vilkårligt udvalgte' i lejren, skriver NNA.

I kølvandet på smittetilfældet er Wavel-lejren blevet sat i lockdown.

I samarbejde med libanesiske sikkerhedsstyrker har palæstinensiske fraktioner, der er ansvarlige for sikkerheden, således givet ordre om, at ingen må forlade lejren, ligesom at ingen må komme ind.

Har advaret om smitte i overfyldte lejre

Ifølge NNA kørte sikkerhedsstyrker rundt i lejrens tætbefolkede kvarterer og gav besked om at blive inden døre via højttaler.

En beboer i lejren fortæller desuden, at alle butikker er lukkede.

Tal fra Johns Hopkins University viser natten til torsdag dansk tid, at der er 682 bekræftede smittetilfælde i Libanon og 22 coronarelaterede dødsfald.

FN og hjælpeorganisationer har gentagne gange advaret om, at flygtninge og migranter i overfyldte lejre over hele verden er i særlig stor risiko for at blive ramt af coronavirus.

Flere end 70 millioner mennesker på verdensplan er blevet tvunget til at forlade deres hjem på grund af konflikter, forfølgelse, vold og overgreb. Herunder lever flere end 20 millioner som flygtninge, viser tal fra FN.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?