0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Spansk dødstal stiger efter lavt niveau i weekenden

Søndag blev der registreret laveste dødstal i en måned, men mandag peger pilen den forkerte vej i Spanien.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
borja suarez/Ritzau Scanpix
Foto: borja suarez/Ritzau Scanpix

Forældre er ude og gå med deres børn ved Las Canteras beach på Gran Canaria, efter myndighederne har lempet restriktionerne for spanierne. Landet har været et af de hårdest ramte af coronavirus i Europa.

Internationalt

Mens spanske børn for første gang i 42 dage kan gå uden for og lege med deres kammerater, så har myndighederne mandag noteret et lille tilbageslag i kampen mod coronaepidemien.

Således er der det seneste døgn registreret 331 dødsfald blandt coronapatienter.

Det oplyser sundhedsmyndighederne ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er en lille stigning i forhold til de 288, der blev registreret det foregående døgn - et niveau, der var det laveste i over en måned i Spanien.

Restriktioner kan blive lempet

Spanien er et af de lande, der har været hårdest ramt under den globale pandemi.

I alt er der registreret 23.521 dødsfald blandt coronapatienter i Spanien. Det svarer til 50 dødsfald per 100.000 indbyggere, hvilket kun er overgået af Belgien og nogle enkelte småstater.

Krisen førte i marts til, at regeringen indførte en af Europas mest omfattende nedlukninger.

Nedlukningen omfatter blandt andet et udgangsforbud, der betyder, at det kun er lovligt at opholde sig udendørs, hvis det er strengt nødvendigt. Udgangsforbuddet gælder stadig for de fleste, men søndag blev forbuddet lempet for børn under 14 år.

De må nu igen gå uden for og lege i kortere periode