0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Issei Kato/Ritzau Scanpix
Foto: Issei Kato/Ritzau Scanpix

Det er ikke bare i USA, at sultne rotter søger efter føde. Billedet er af en artsfælle fra Kabukicho i udkanten af Tokyo i Japan.

USA advarer mod aggressive og sultne rotter under pandemien

Rotter i USA er blevet observeret i at ty til kannibalisme under coronaviruspandemien i mangel på mad.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er ikke kun mennesker, der har savnet at gå ud og spise under coronaviruspandemien.

Mens restauranter og virksomheder har været lukket ned over hele USA, er rotterne blevet mere aggressive, i takt med at de sulter.

Det har fået USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) til at advare mod de aggressive og sultne rotter, når restauranter åbner igen i landet.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Rotterne har været nødt til at overleve uden rester og fyldte skraldespande fra restauranter i to måneder, siden USA lukkede ned for at forhindre spredning af coronavirus.

Derfor har CDC nu opdateret retningslinjerne omkring gnaverne.

»Forebyggende foranstaltninger, der fungerer, er at forsegle indgangen til huse og virksomheder, fjerne affald og vegetation, opbevare affald i godt sikrede skraldespande og fjerne mad til kæledyr og fugle fra haven«, rapporterer CDC.

Rotter, der er kendt for at ty til kannibalisme i hårde tider, opfører sig ifølge CDC 'usædvanligt eller aggressivt' på grund af den magre diæt under nedlukningen.

Allerede i april blev de små gnavere observeret i at ty til kannibalisme ved at spise deres unger.

Ifølge The New York Times har horder af rotter samlet sig på gaderne i New Orleans, mens rotter i Chicago er begyndt at drage længere efter mad og i løbet af dagtimerne.

Det er almindeligt, at rotter har problemer under naturkatastrofer, skriver CDC.

Bestanden går ofte ned, før den går op igen, når virksomhederne åbner deres døre igen. Dem, der overlever, er ofte de største og stærkeste.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?