0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Twitter/lawler50/Ritzau Scanpix
Foto: Twitter/lawler50/Ritzau Scanpix

Festen på Memorial Day, som gik viralt.

Person fra omstridt fest i USA, der gik viralt, er smittet med corona

Hundredvis af mennesker blev filmet feste i og ved en pool på den amerikanske helligdag Memorial Day i USA.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En person fra den tætpakkede udendørs fest i den amerikanske delstat Missouri på Memorial Day, der gik viralt, er testet positiv for coronavirus.

Der oplyser sundhedsmyndighederne i distriktet Camden ifølge det amerikanske medie CNN.

En video blev delt flittigt på Twitter 25. maj, der viste hundredvis af mennesker feste i og ved en pool på den amerikanske helligdag Memorial Day i området Lake of the Ozarks i delstaten Missouri, USA.

Ifølge sundhedsmyndighederne er der stor sandsynlighed for, at den smittede også var smittet ved festen.

Videoen af de mange festende vakte stor opsigt i USA, hvor størstedelen af delstaterne stadig er lukket ned grundet udbruddet af coronavirus.

I Missouri er over 12.000 registreret som smittede, og over 730 er døde med virusset, skriver CNN.

Baren bag festen fastholder, at alle regler blev overholdt

Myndighederne i Camden opfordrer nu alle, der var tæt på festen til at være opmærksomme på eventuelle symptomer på Covid-19.

Baren, der stod bag festen, hedder Backwater Jacks. Den fastholder, at ingen regler blev overtrådt. Ingen med temperaturer over 37,5 blev lukket ind, og der var hyret sundhedspersonale til festen, siger de.

De amerikanske myndigheder anbefaler, at personer holder en afstand på to meter til hinanden. På videoen kan man dog se, at de anbefalinger ikke blev overholdt.

USA har været hårdt ramt at coronavirusset, hvor over 102.000 coronarelaterede dødsfald er blevet registreret. Det er klart flest af alle lande, hvor Storbritannien med over 38.000 dødsfald har registreret næstflest.

USA's dødstal er også blandt de højeste i verden i forhold til indbyggertal. Her har USA over 30 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Til sammenligning har Danmark registreret 568 coronarelaterede dødsfald, hvilket svarer til knap 10 per 100.000 indbyggere.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?