0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Højreradikale har fået nok af corona, nu skal Tyskland igen gøres hvidere

Politiken er til Pegida-demonstration i Dresden og søger en forklaring på, hvorfor fremmedangst og højreekstremisme særligt trives i det østlige Tyskland.

Stringer/Ritzau Scanpix
Foto: Stringer/Ritzau Scanpix

Pegida-demonstrationens største bifald kommer, da en taler meddeler, at ingen migranter lige nu reddes fra at drukne i Middelhavet. På det store skilt står der noget i stil med: »Hvis du vil spolere din dag, behøver du bare kaste et blik på Merkel«. Det er kansler Angela Merkel, der tænkes på.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvad laver Ali her? Han står med en tysk fane i hånden midt i et hav af gråhårede tyskere, som råber op om, at sådan nogle som ham skal smides ud af landet.

Ali er 14 år og har taget sin mor, Heddi, med til Pegida-demonstration i Dresden. De er fra Tunesien. Heddi har en guldkæde om halsen, hvorpå der hele vejen rundt står Allah. De er med andre ord muslimer. Hvorfor demonstrerer de så for et hvidere Tyskland uden indvandring og islamisering?

»Nej, nej, nej«, siger Ali, mens han ryster overbærende på hovedet. Så har vi misforstået, hvad Pegida kæmper for. Heddi forklarer: »Det er kriminelle og radikaliserede, vi er imod, ikke normale muslimer«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts