0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Pool/Ritzau Scanpix
Foto: Pool/Ritzau Scanpix

»Jeg er meget bekymret, for det kan blive meget slemt«, siger den amerikanske regerings øverste sundhedsrådgiver, Anthony Fauci

Fauci er bekymret: USA risikerer 100.000 nye smittetilfælde om dagen

USA har ikke kontrol med coronasmitten, der breder sig. Det er dybt bekymrende, siger topsundhedsrådgiver.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

USA risikerer at opleve 100.000 bekræftede tilfælde af smitte om dagen, hvis udviklingen ikke vender.

»Det går den forkerte vej«, siger den amerikanske regerings øverste sundhedsrådgiver, Anthony Fauci, tirsdag under en høring i Senatet i Washington.

»Vi har tydeligvis ikke total kontrol lige nu«, tilføjer han.

Fauci tilføjer, at der på nuværende tidspunkt bliver konstateret over 40.000 nye tilfælde om dagen i USA.

»Jeg ville ikke være overrasket, hvis vi kommer op på 100.000 om dagen, hvis det ikke vender, siger han.

»Jeg er meget bekymret, for det kan blive meget slemt«, siger han.

De tre mest folkerige stater - Californien, Texas og Florida - samt Arizona tegner sig for omkring halvdelen af de nye tilfælde.

I Texas gav guvernør Greg Abbott ordre til hospitaler i nogle af de værst ramte områder om at aflyse planlagte operationer, så der er sengepladser nok til alvorligt syge coronapatienter.

På nuværende tidspunkt arbejder en lang række medicinalselskaber og forskere i hast på at forsøge at udvikle en coronavaccine.

Ingen garanti for effektiv vaccine

Men Fauci minder om, at ’der ikke er nogen garanti for, at vi vil få en sikker og effektiv vaccine’.

I stedet beder han amerikanerne om at gøre, hvad de kan, for at undgå at sprede smitten.

Fauci afviser under tirsdagens høring i Senatet at gætte på, hvor mange dødsofre pandemien kan kræve i USA. Men han siger, at det vil være ’foruroligende’ mange.

Indtil videre har USA registreret over 126.000 dødsfald blandt personer, der var smittet med coronavirus. Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University.

Millioner af amerikanere har mistet deres arbejde, efter at restauranter, butikker, frisører, koncerthaller, skoler og mange andre fik ordre om at lukke ned i foråret i et forsøg på at begrænse smitten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?