0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Biden deltager ikke i Demokraternes partikonvent

Joe Biden har ikke til hensigt at rejse til Milwaukee. Han vil tale til nationen fra sin hjemstat Delaware.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

Joe Biden kommer ikke til at deltage i Demokraternes partikonvent i Milwauke, hvor han formelt skal kåres til sit partis præsidentkandidat. Det skyldes risikoen for smitte med covid-19.

Internationalt

Joe Biden kommer ikke til at deltage i Demokraternes partikonvent i Milwauke, hvor han formelt skal kåres til sit partis præsidentkandidat.

Det oplyser talsmænd for partiet i en pressemeddelelse. Meddelelsen kommer, efter at partikonventet 17.-20. august er blevet mere og mere nedtonet som følge af covid-19-pandemien.

»Biden har ikke længere til hensigt at rejse til Milwaukee. Han vil i stedet tale til nationen og tage imod nomineringen fra sin hjemstat Delaware«, hedder det.

Partikonventet bliver dermed næsten totalt virtuelt.

»Vi har lyttet til videnskaben, til lægerne og til samfundets sundhedseksperter. Vi har derfor løbende ændret vores planer for at beskytte menneskeliv«, siger Tom Perez, som leder Det Demokrratiske Parti Nationale Komité.

Den 77-årige Biden fører over præsident Donald Trump i meningsmålingerne.

Det var ventet, at han i denne uge ville præsentere sin vicepræsidentkandidat, men dette er blevet udsat. Biden skal dog offentliggøre navnet på vicepræsidentkandidaten, inden Demokraternes partikonvent går i gang den 17. august.

Biden har på forhånd lovet, at han vil vælge en kvinde som sin såkaldte 'running mate'.

En af favoritterne menes at være senator Kamala Harris. Hun stillede også op ved de demokratiske primærvalg, men trak sig tidligere på året. Ud over Harris menes tre andre senatorer at være under seriøs overvejelse. Det er Tammy Duckworth, Elizabeth Warren og Tammy Baldwin.

En anden kandidat er den 66-årige Karen Bass, skriver nyhedsbureauet AP. Hun har siddet i Repræsentanternes Hus siden 2013. Forinden var hun medlem af den folkevalgte forsamling i Californien i seks år - de to sidste som flertalsleder og ordfører.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter