0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Helt på første arbejdsdag: Politihund redder mor og baby

Den britiske politihund Max og hundefører Peter Lloyd finder forsvunden mor og baby på en stejl bjergside.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Polithunde er populære i store dele af verden; her er det en dansk politihund på våbenrazzia i Køge. Det er dog de færreste hunde, der har en så succesfuld første dag på job som Max fra Wales.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ofte tid og tilvænning, der er nøglen til et godt partnerskab. Men den unge schæferhund Max og hundefører Peter Lloyd fra Dyfed-Powys politi i Storbritannien havde ikke kendt hinanden længe, før de blev sendt ud på deres første opgave i den sydlige del af Storbritannien på grænsen til Wales. De skulle finde en forsvunden mor og baby.

Ifølge The Guardian modtog politiet et opkald om kvindens forsvinden 1. august om formiddagen. Kvinden var ikke blevet set eller havde givet lyd fra sig i to dage, hvilket fik alarmklokkerne til at ringe.

Kort tid efter anmeldelsen fandt det britiske politi – i samarbejde med borgere – kvindens efterladte bil, der stod parkeret ved en grøftekant.

»Takket være de forskellige aktørers fremragende arbejde – og samarbejde – blev kvindens bil hurtigt fundet ved en bjergvej. Selvom det gav politiet en position at søge ud fra, var der stadig et stort område at dække i forhold til den tid, hun havde været forsvundet«, siger politiinspektør Jonathan Rees-Jones fra det lokale politi.

Eftersøgningen fortsatte. Det var nu, at samarbejdet mellem Peter Lloyd og schæferhunden Max gav pote.

Takket være Max’ skarpe lugtesans lykkedes det lidt over middag at finde den forsvundne mor og baby.

»Det var her, at Max’ færdigheder rigtig kom i spil. På trods af at han først lige er blevet autoriseret, og at det var hans første vagt, indledte han omgående en åbent areal-søgning«, siger Jonathan Rees-Jones.

Moren og babyen var begge i god behold efter omstændighederne, men de var begge nedkølet og havde efter alt at dømme været i området i lang tid.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts