0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

120.000 flere end normalt er døde under pandemien i Mexico

Nye tal indikerer, at Mexicos dødstal under pandemien kan være dobbelt så højt, som officielle tal viser.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Mexico har registreret 122.765 flere dødsfald end normalt mellem midten af marts og 1. august.

Det oplyser landets sundhedsministerium lørdag i en rapport om overdødelighed.

Tallet antyder, at Mexicos dødstal under pandemien kan være langt højere, end de officielle tal viser.

Landet har officielt registreret 67.326 dødsfald og 629.409 smittetilfælde i løbet af pandemien, viser tal fra Johns Hopkins Universitet.

Men den mexicanske regering har ofte sagt, at det reelle antal smittede sandsynligvis er langt højere, fordi mange ikke bliver testet.

Målinger af overdødelighed bliver globalt anset for at være en mere præcis måde at måle det reelle dødstal under pandemien.

Mexicos sundhedsministerium oplyser, at de mange ekstra dødsfald ikke nødvendigvis alle sammen skyldes coronavirus, men at folk også kan være døde af andre årsager.

Mexicansk befolkning er hårdt ramt

Men Ricardo Cortes Alcala, der er generaldirektør i regeringens afdeling for sundhedsforebyggelse, erkender, at coronapandemien har ramt den mexicanske befolkning hårdt.

»En ny biologisk sygdom, der er blevet introduceret til mennesker fra det vilde dyrerige, vil altid skabe en ekstra byrde af sygdom og en ekstra byrde af dødelighed, hvilket vi tydeligt ser«, siger han.

»Hvad, vi vil have, er, at denne belastning bliver så lav som muligt«, tilføjer han.

Det mexicanske sundhedsministerium registrerede lørdag 6319 nye smittetilfælde og 475 dødsfald.

Fredag sagde fungerende sundhedsminister Hugo Lopez-Gatell, at landets indtil da stabile nedgang i antallet af smittetilfælde gik i stå i midten af august.

»Det er i den grad foruroligende, fordi vi vil alle gerne have, at det bliver ved med at falde, indtil pandemien forsvinder«, sagde han.

ritzau

Læs mere: