0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Danmark og fem andre EU-lande får opsang for indrejseregler

EU-Kommissionen giver seks EU-lande ti dage til at svare på, hvorfor deres indrejseregler ser ud, som de gør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anders Brohus
Foto: Anders Brohus

EU-Kommissionen giver seks EU-lande ti dage til at svare på, hvorfor deres indrejseregler ser ud, som de gør. Her er det motorvejsovergangen i Frøslev, hvor der var kø ind i Danmark sidste sommer.

Internationalt

Danmark og fem andre EU-lande har modtaget et brev, hvor de bliver bedt om at forklare deres vidtgående indrejseregler under coronapandemien.

Det skriver DR og det tyske nyhedsbureau dpa.

Foruden Danmark har også Tyskland modtaget brevet, der er dateret til mandag. Det samme har Sverige, Finland, Belgien og Ungarn.

Ifølge dpa, der har set brevet, har de respektive regeringer nu ti dage til at svare på, hvorfor deres indrejseregler ser ud, som de gør.

»Det drejer sig især om forbud mod ind- og udrejse af landet. I brevene har vi understreget, at begrænsningerne for den fri bevægelighed skal være ikke-diskriminerende og forholdsmæssige«, siger en EU-talsperson ifølge DR.

I Danmark har regeringen blandt andet indført strenge krav om test og isolation for personer, der kommer til landet.

Tyskland har lukket sine grænser for Tjekkiet, Slovakiet og den østrigske delstat Tyrol. EU kalder tiltaget uforholdsmæssigt og uberettiget.

»Vi mener, at formålet med Tysklands tiltag - beskyttelsen af borgere under en pandemi - kan opnås med færre restriktioner«, skriver kommissionen til den tyske EU-ambassadør, Michael Clauss.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere